...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Rzemieślnicza piekarnia Chaud Pain już otwarta!

Piekarnia Chaud Pain w Warszawie ruszyła ze stacjonarną sprzedażą produktów. Dotychczas pieczywo z rzemieślniczej piekarni można było przedpremierowo nabyć jedynie w restauracjach Epoka i Bez Tytułu. W swojej ofercie proponuje, m.in. chleb na zakwasie, francuskie croissanty, maślane wypieki i nietuzinkowe kanapki.

Piekarnia Chaud Pain ruszyła ze stacjonarną sprzedażą produktów. Dotychczas pieczywo z rzemieślniczej piekarni można było przedpremierowo nabyć jedynie w restauracjach Epoka i Bez Tytułu, które również należą do grupy Project Warszawa. Chaud Pain w swojej ofercie proponuje m.in. chleb na zakwasie, francuskie croissanty, maślane wypieki i nietuzinkowe kanapki. 

 


Urokliwe wnętrze w budynku Hotelu Europejskiego przy ulicy Ossolińskich prezentuje przytulny wystrój, wokół którego roztacza się wspaniały zapach świeżo wypiekanego chleba i słodkich przysmaków. 

Chaud Pain (czyt. “szo pę” z fr. oznacza gorący chleb) to piekarnia, która przede wszystkim stawia na jakość pieczywa. Chleb, który dostępny jest w piekarni, można przechowywać przez kilka dni i cały czas cieszyć się jego wyjątkowym smakiem. Przepisy, z których powstaje pieczywo i słodkie, rumiane wypieki, sięgają sprawdzonych receptur z rzemieślniczym sznytem. Zakwas do chleba leżakuje tak długo, aż da o sobie znać, że może ruszać na podbój kubków smakowych Gości Chaud Pain. Ziarna zbóż do wypieków, są z kolei mielone na miejscu przez doświadczonych piekarzy, co pozwala nasycić produkty wyjątkowym smakiem i aromatem. Za kompozycję oferty odpowiada szef piekarni Paweł Albert, który dobiera wyselekcjonowane zboża zarówno z polskich upraw, jak i sprowadza je z Francji.

 

 

„Sekret pieczywa Chaud Pain tkwi w tym, że przeprowadzamy długą, powolną fermentację na zimno każdego ciasta. Proces ten powoduje, że ciasto na chleb pomału nabiera smaku. Z zakwasem na chleb jest trochę jak z dzieckiem, wymaga od nas mnóstwo opieki. Dbam o niego, opiekuję się nim całą noc, karmię odpowiednimi składnikami i pilnuję, by się nie przeziębił.” - mówi Paweł Albert, szef piekarni Chaud Pain.

 

 

Dla tych, którzy marzą o chrupiącym chlebie lub pysznych maślanych drożdżówkach na śniadanie, dostępna jest także opcja dostawy na terenie Warszawy. To również doskonały pomysł, by zadbać o seniorów, do których piekarnia dostarczy pieczywo pod same drzwi. Osoby starsze, zwłaszcza w czasie pandemii warto otoczyć szczególną opieką, by unikały pobytu w skupiskach ludzi podczas zakupów.  

“Piekarnia Chaud Pain sąsiaduje z naszą restauracją Epoka w budynku Hotelu Europejskiego tuż przy Krakowskim Przedmieściu w Warszawie. To miejsce, w którym dostępny jest m.in. chleb, który pokochali Goście restauracji Epoka. Często dopytywali o możliwość zakupu naszego pieczywa na wynos i to właśnie Oni zainspirowali nas, by stworzyć wyjątkowe miejsce z rzemieślniczymi produktami, wypiekanymi przez naszych ekspertów.” - mówi Antoine Azaïs, dyrektor zarządzający grupy Project Warszawa.

W ofercie Chaud Pain znajdziemy m.in. różne rodzaje rzemieślniczego pieczywa jasnego oraz ciemnego, bagietki, słodki brioche z miodem i palonymi migdałami, drożdżówki, chałki oraz croissanty wypiekane na bazie przepisów rodem z Francji.  

 

 

Dodatkowo dla tych, którzy wybierają lunch na mieście, dostępne będą różne warianty sałatek i kanapek na bazie wypiekanego na miejscu pieczywa.

W Chaud Pain znajduje się również część delikatesowa, w której dostępne są polskie dżemy i produkty z różnych zakątków świata, m.in. hiszpańskie szynki, wegańskie, duńskie sery (roślinne), włoskie trufle i owoce morza w puszkach (m.in. małże, sardynki, kalmary). To idealne przekąski na spotkania w gronie znajomych, którzy w czasie pandemii nie mogą pozwolić sobie na podróże, a chcą skosztować oryginalnych smaków świata. Szczegółowe informacje na temat oferty i produktów dostępne są na Facebooku i Instagramie piekarni Chaud Pain.

Bieżące wydanie czasopisma

Rozwijać się mimo lockdownu. Bohaterskie kawiarnie otwarte w lockdownie... Lutowy Mistrz Branży

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji