12-14 września 2019 r. w Strefie Mistrza Branży pokażemy - najnowsze trendy w piekarstwie - zaskoczymy niespotykanymi smakami - odkryjemy piękno w chlebie dzięki prostym dekoracjom i damy pozytywnego ognia!
Podobne artykuły
Bakepol – pasja i jakość budują zaufanie klientów!Pamiętaj o Strefie Mistrza Branży!Forma dla Mistrza! Akcja na Strefie Mistrza BranżyRzemiosło piekarskie nie przestaje pozytywnie zaskakiwać. Nowe czasy, nowe surowce, a także podejście do produkcji pokazuje ogromny potencjał dla rozwoju piekarń rzemieślniczych w Polsce.
POKAZY – INSPIRACJE – DEGUSTACJE – KONSULTACJE
12-14 września 2019 r. w strefie mistrza Branży pokażemy
• najnowsze trendy w piekarstwie
• zaskoczymy niespotykanymi smakami
• odkryjemy piękno w chlebie dzięki prostym dekoracjom i damy pozytywnego ognia!
Piekarzu, zobacz więcej, sięgaj wyżej i rozwijaj firmę z Mistrzem Branży!
TEMATYKA STREFY MISTRZA BRANŻY
Piekarstwo w wersji EKO, świeżo mielona mąka i artyzm z Polską Ekologią i Domowym Piekarzem
Mistrz piekarstwa Czesław Meus oraz miłośnik domowego wypieku Piotr Połomski zaprezentują:
- chleb z dodatkiem prastarych ekologicznych zbóż,
- chleb z udziałem pełnoziarnistych mąk świeżo mielonych na młynkach żarnowych Mockmill,
- techniki dekorowania pieczywa (nacinanie gotowych kęsów ciasta, NOWOŚĆ: szablony z unikalnej miękkiej folii PVC, dopasowującej się do kształtu kęsa!)
Zdrowa pizza z Biopiekarzem w asyście Receptora 2.0
Mistrz piekarstwa Bogdan Smolorz (Biopiekarz) przygotuje:
- pizzę na bazie mleka bezlaktozowego, oliwy z oliwek Extra Virgin, soli himalajskiej, z bogactwem ziół w cieście oraz termostabilnymi probiotykami.
- zaprezentuje możliwości Receptora 2.0., innowacyjnej wagi połączonej z komputerem, który ułatwi pracę i „przypilnuje” przygotowanie pizzy krok po kroku – bez błędu na każdym etapie.
Kiedy pizza będzie nabierała rumieńców w piecu, porozmawiamy o zdrowym odżywianiu, a następnie zaprosimy na degustację.
Dzika roślinność z Małgorzatą Kalembą-Drożdż: drzewne smaki w chlebie i bułeczkach
Małgorzata Kalemba-Drożdż, specjalistka od dzikiej roślinności, zachęci, by w piekarstwie sięgać jeszcze wyżej, aż do samych drzew! Przybliży nam zaskakujące, fascynujące, trudne, ale nie nudne smaki drzew. Na miejscu będzie można nabyć jej książkę „Smakowite drzewa”, wyróżnioną przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną w Polsce nagrodą AIS Prix 2018 dla najlepszej książki gastronomicznej!
NOWE HORYZONTY SMAKU ze słodami Viking Malt
Odkryj bogatą w smaki paletę słodów oraz poznaj ich nietypowe zastosowanie w produktach piekarskich oraz innych artykułach spożywczych!
CO, GDZIE i KIEDY?
Strefa Mistrza Branży, 12-14 września 2019 r., targi BAKEPOL
Międzynarodowe Centrum Targowo-Kongresowe EXPO Kraków
ul. Galicyjska 9
31-586 Kraków
Wspieramy rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze