...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Ochotniczy Hufiec Pracy w Rybniku, materiał promocyjny

Sernik „lekko zakręcony”

uczeń: Małgorzata Szlęg
OHP Rybnik, praktyka ZPC Wysłucha, Rybnik

Krem serowy
400 g twarogu trzykrotnie mielonego
125 g cukru
2 jajka
parę kropli esencji waniliowej lub 3 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Ciasto
200 g gorzkiej czekolady (70% kakao)
200 g masła
3 jajka
250 g cukru
125 g mąki
 
Formę o wymiarach 20 x 30 cm (moja miała 25 x 30) wyłożyć papierem do pieczenia (dno i boki), posmarować masłem i oprószyć bułką tartą.

• Wszystkie składniki kremu serowego przełożyć do miski i zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Czekoladę połamać na kawałki, włożyć razem z masłem do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej (ciągle mieszając) do uzyskania gładkiego sosu.

fot. Krzysztof Wysłucha

• W oddzielnej misce ubić całe jajka z cukrem, dodać do nich lekko przestudzony sos czekoladowy, dokładnie zmiksować, wsypać przesianą mąkę i znów dokładnie wymieszać.
• Do formy wlać 3/4 ciasta czekoladowego, wyrównać jego powierzchnię. Na wierzchu rozsmarować masę serową, a na nią wyłożyć porcjami resztę ciasta. Trzonkiem łyżki lub patyczkiem do szaszłyka „narysować” na powierzchni marmurkowy wzór, częściowo mieszając ze sobą krem i ciasto.
• Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez około 35-40 minut (aż masa serowa się zetnie).
• Upieczone ciasto ostudzić, pokroić.

Dekoracja
Makaron ryżowy smażony w głębokim tłuszczu, jaja z masy cukrowej.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji