...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Dekor Pol, materiał promocyjny

Słodki stół na cztery pory roku – wiosna

Słodki stół coraz częściej staje się atrakcją niejednego przyjęcia. Na wesele, chrzciny, urodziny lub imprezę firmową można skomponować wyjątkowy bufet pełen rozmaitych słodkości.

Aby wszystko ze sobą współgrało, ważnych jest kilka elementów:
• temat przewodni,
• kolorystyka,
• dobór ciast według liczby gości oraz ich wieku,
• dekoracja stołu – obrus, patery, etykie­ty, kwiaty itp.

Stoliczku, nakryj się!

Tematem przewodnim prezentowanego przez nas słodkiego stołu są Święta Wiel­kanocne. Wybraliśmy typowo wiosenną kolorystykę – odcienie zieleni i żółci z do­datkiem bieli oraz modnego w tym roku turkusu. Stół będzie przygotowany na im­prezę firmową dla 60 osób.

Tort
Zaczynamy od okazałego trzypiętrowego tortu. Ciasto przygotowane dzień wcze­śniej, dobrze schłodzone, pokryte niewielką ilością bitej śmietany lub dowolnym kre­mem, obkładamy zieloną masą cukrową SMARTFLEX VEVET o smaku cytrynowym. Następnie dekorujemy tort gotowymi cu­krowymi tulipanami i motylkami.

Potrzebne narzędzia:
• wałek silikonowy lub z odpowiedniego tworzywa do mas cukrowych,
• packa do wygładzania masy,
• forma silikonowa ze wzorem do wykoń­czenia brzegów tortu.

fot. Monika GaJdzinska

fot. Monika GaJdzinska

fot. Monika GaJdzinska

fot. Monika GaJdzinska

fot. Monika GaJdzinska

fot. Monika GaJdzinska

 

Babeczki wielkanocne
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć babeczek, dlatego przygotujemy je na trzy sposoby. Pieczemy po 20 sztuk babeczek o różnych smakach, w odpowiednio dobranych papilotkach. Na babeczki czekoladowe nakładamy szprycą krem z serka mascarpone, bitej śmietany i białej czekolady, dekorujemy.

fot. Monika GaJdzinska

 

Muffinki marchewkowe obkładamy żółtą czekoladą plastyczną, na każdej babeczce układamy cukrowego zajączka z marchewką.

fot. Monika GaJdzinska

 

Kolejny rodzaj babeczek – jogurtowe z frużeliną owocową – obkładamy masą cukrową SMARTFLEX VELVET o smaku cytrynowym, zabarwioną na zielono. Układamy cukrową koronkę, a na niej czekoladowe – jajeczka. Dokładamy pałąk – tak, aby powstały świąteczne koszyczki.

Cake popsy
Kolejnym słodkim akcentem będą cake popsy – czyli miniciasteczka na patyku – tym razem w kształcie kurczaków. Z masy marcepanowej formujemy kulki i wbijamy w nie patyczki. Konfetti w kształcie czerwonych serduszek wykorzystujemy do zrobienia dziobka i grzebyka, a czarnych perełek używamy jako oczka. Na patyczku wiążemy kolorową kokardkę. Cake popsy ustawiamy w szklanym naczyniu wypełnionym czekoladowymi jajkami, które też mogą być pyszną przekąską.

fot. Monika GaJdzinska


Wesołych Świąt!
Mamy nadzieję, że nasz wielkanocny słodki stół będzie inspiracją do zaprezentowania wypieków i spełni marzenia klientów. Kolorowych i słodkich Świąt Wielkanocnych!

fot. Monika GaJdzinska

 

Małgorzata Gajdzińska
Wykonanie: Jacek i Monika Gajdzińscy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Dekor Pol Małgorzata i Jacek Gajdzińscy

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji