...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Dekor Pol, materiał promocyjny

Świąteczne makaroniki z kajmakiem

autor: Jacek Gajdziński, Monika Gajdzińska, Dekor Pol

RECEPTURA
Składniki na ok 50 sztuk

Makaroniki
500g mieszanki do makaroników PAVONI
110/120g ciepłej wody

Nadzienie
200g kajmaku z solą morską

Dekoracje
perłowe maczki
gotowe cukrowe koronki

 
Wykonanie
W misie miksera umieścić 500 g mieszanki do makaroników oraz 110-120 g ciepłej wody i miksować na średnich obrotach ok. 5 minut. Gotową masę umieścić w worku cukierniczym z okrągłą tylką i szprycować na macie silikonowej do makaroników krążki o średnicy 3 cm. Odstawić na 60/90 minut dopóki nie utworzy się skórka.

Wstawić do piekarnika: w piekarniku statycznym piec przez 12/15 minut w temp. 15oC, a w piekarniku z termoobiegiem piec przez 12/15 min. w temp. 135oC.

Kajmak z solą morską nałożyć do worka cukierniczego, szprycować na przestudzonych makaronikach i połączyć ze sobą.

Gotowe makaroniki można udekorować obsypując maczkami perłowymi lub przyklejając lekko zwilżone cukrowe koronki.

Tak przygotowane makaroniki można przechowywać w lodówce do 7 dni.
 
 


 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Dekor Pol Małgorzata i Jacek Gajdzińscy

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji