...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , AVG Service, materiał promocyjny

Sprawdź lepkość swojej czekolady

Lepkość czekolady to jeden z ważniejszych parametrów dotyczących produkcji czekolady i pracy z nią. Nowoczesna technologia pozwala z łatwością sprawdzić ten aspekt.

Płynność czekolady jest ważnym aspektem dla producenta, ponieważ wpływa na charakterystykę przetwarzania maszyn do oblewania lub formowania wtryskowego. Jeśli czekolada jest zbyt lepka, nie można uzyskać jej cienkiej warstwy, a pęcherzyki powietrza mogą z niej nie wydostać się, dopóki nie stwardnieje. Lepkość zależy głównie od zawartości tłuszczu - im więcej tłuszczu, tym większa płynność. Jednocześnie im mniejsza wielkość cząstek kakao, cukru i ciał stałych mleka, tym mniejsza płynność (ze względu na zwiększenie powierzchni, którą powinna pokryć faza tłuszczowa).

Firma AVG oferuje urządzenia potrzebne, między innymi do regulacji i pomiaru lepkości czekolady (i nie tylko). Technologia umożliwia wyświetlanie wartości pomiaru oraz regulacja lepkości za pomocą pojedynczych lub kombinowanych ze sobą jednostek centralnych. Do wyboru są różne skale, opcjonalnie z możliwością używania do 4 różnych rozpuszczalników, możliwość programowania podawanych ilości.

Regulator lepkości

Zbiornik do regulacji temperatury i lepkości

Stacja MCS

 

Oprócz tego dostępne są urządzenia:

Czujniki do kontroli lepkości – czujniki z opadającym cia­łem ViscoStar i Compact, czujniki rotacyjne do pojemników i do zastosowania w produkcji inline oraz opcjonalnie w wer­sji przeznaczonej do stref zagrożonych wybuchem. W ofercie znajdują się również czujniki z funkcją pomiaru temperatury oraz inne warianty przygotowywane na życzenie klienta.

Wiskozymetry rotacyjne ViscoLab – urządzenia przezna­czone do pomiaru lepkości w warunkach laboratoryjnych oraz innych zastosowań offline z szybkim wyświetlaniem wartości oraz funkcjami do analizy.

Kontroli temperatury – skrzynki kontrolne do ogrzewa­nia i chłodzenia, np. z zestawami zbiorników, wymiennikami inline lub przewodami grzewczymi, o wydajności chłodzenia i ogrzewania od 0,5 do ponad 20 kW.

Urządzenia do kontroli poziomu poprzez czujniki ultra-dźwiękowe lub wibracyjne, w tym automatyczne funkcje na­pełniania np. przez zawory dozujące lub aktywację pompy, opcjonalnie bezpośrednio wyświetlane na czujnikach.

Systemy mieszania, dozowania i napełniania szerokiego spektrum cieczy, powłok i mieszanin rozpuszczalników, np. w bran­ży spożywczej, samochodowej, poligraficznej i odlewniczej.

Systemy kontrolne dla płynów, np. pomiar pH, pomiar przepływu i kontrolę zużycia w rurociągach i zestawach zbior­ników. Dostępne są także pomiary ciśnienia i temperatury.

Jednostki sterujące powłoką – systemy MCS dla różnego rodzaju cieczy (np. lakierów i farb) z funkcją chłodzenia/pod­grzewania, mieszadłem i automatycznym dozowaniem poprzez pompy wraz z systemy czyszczenia.

Przenośne zestawy zbiorników – pojemniki posiadają funkcje bezpośredniego zastosowania w standardowych i nie­standardowych liniach produkcyjnych, analizę zużycia dowolnej cieczy lub substancji.


W ofercie dostępne są ponadto pompy rotacyjne, perystal­tyczne, bębnowe i wiele innych; mieszadła do optymalizacji procesów mieszania; zbiorniki, rury i konstrukcjepojemniki i róż­ne konstrukcje np. ze stali nierdzewnej, tworzywa lub aluminium; rury; akcesoria: filtry, szybkozłączki itd. oraz kubki pomiarowe i akcesoria.

AVG Service Sp. z o.o. ul. Dubois 48, 93-474 Łódź
Kontakt: Sebastian Rabiega, e-mail: sebastian.rabiega@avgservice.pl
T: +48 660 127 951

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji