...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

SweetTARGi 2018 – 9. edycja zaskoczy różnorodnością!

Festiwal Lodów Rzemieślniczych, Coffee Village, debaty, pokazy i konkursy… A przede wszystkim wielu wystawców z Polski i Europy, ponad osiem tysięcy metrów kwadratowych powierzchni wystawienniczej, tysiące zwiedzających i trzy dni pełne nowinek branżowych.

Dziewiąte Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie w Katowicach odbędą się już kolejny raz w nowoczesnych przestrzeniach Międzynarodowego Centrum Kongresowego. Dwa tygodnie przed Wielkanocą, od 17 do 19 marca 2018 roku spotkamy się na południu Polski, by poznać nowe trendy i produkty w branżach. W tym roku patronat medialny nad imprezą objęła telewizja Kuchnia+.

Konkurs: „Profesjonalne Duety: cukiernik plus dekorator”
SweetTARGi zawsze mogły poszczycić się wspaniałymi partnerami, z którymi organizowaliśmy ciekawe pokazy, warsztaty i konkursy. Tak będzie i tym razem – podczas edycji 2018 będziemy współpracować z Tortownia.pl. Razem zorganizujemy konkurs, w którym uczestnicy  - dwuosobowe zespoły złożone z cukiernika i dekoratora przygotują podczas SweetTARGów torty weselne. Efekt wspólnej pracy duetów: prawdziwe artystycznie udekorowane torty oceni jury złożone z wysokiej klasy specjalistów w obu dziedzinach. Organizatorami konkursu są: Akademia Tortownia.pl oraz Blue Business Media, organizator Targów. Wkrótce zaprosimy Państwa do udziału w tej wspólnej zabawie.

 

Debata:  „Cukiernicy kontra dekoratorzy”
Cukiernictwo ma bogatą tradycję - pierwsze wzmianki o tym zawodzie w Polsce pojawiły się już w XIV wieku. Dekorator wyrobów cukierniczych to zawód wpisany na oficjalną listę Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej dopiero w 2010 roku, a mimo krótkiego rodowodu cieszy się coraz większą  popularnością. Wydawałoby się, że cukiernicy i dekoratorzy to grupy zawodowe stworzone do wzajemnej współpracy. Praktyka pokazuje jednak, że porozumienie zastępuje często (choć nie zawsze) wzajemna niechęć lub silne współzawodnictwo.
Podczas debaty Agnieszka Klimczak z Tortownia.pl zaprosi do rozmowy doświadczonych i praktykujących cukierników oraz dekoratorów wyrobów cukierniczych. Uczestnicy debaty postarają się znaleźć odpowiedzi na pytania, gdzie znajdują się przyczyny nieporozumień, jak sytuacja zmienia się na przestrzeni kilku ostatnich lat i czy potencjał tkwiący w ścisłej współpracy uda się w przyszłości wykorzystać.

Festiwal Lodów Rzemieślniczych 2018
Stawiamy wyzwanie mistrzom lodziarstwa! W pierwszych dwóch dniach targów zapraszamy Państwa do udziału w I Festiwalu Lodów Rzemieślniczych pod patronatem  SweetTARGi 2018.
Koniec marca to doskonały moment, by przedstawić publiczności nowe trendy w lodziarstwie. Dlatego w pierwszych dwóch dniach targów (17 i 18 marca 2018) zapraszamy zarówno mistrzów lodziarstwa, jak i konsumentów do udziału w I Festiwalu Lodów Rzemieślniczych. Aby oddać głos na najlepsze festiwalowe lody trzeba będzie spróbować wszystkich dostępnych smaków, a następnie wybrać swojego faworyta. Na zdobywców trzech pierwszych miejsc czekają atrakcyjne nagrody pieniężne, których fundatorem jest firma Kames. Każdy głosujący otrzyma upominek.

 

Coffee Village – wyjątkowo energetyczne miejsce
Aromat, smak, kolor… I bariści, którzy z czarnych ziaren kawy wyczarowują cuda! Podczas dziewiątych SweetTARGów w hali wystawienniczej pojawi się specjalna strefa - Coffee Village, w której zaprezentuje się dwanaście wyśmienitych palarni kawy z całej Polski. Każda z palarni zaprezentuje pełnię możliwości swojej kawy korzystając z urządzeń marki Primulator. Dodatkowym wyzwaniem dla baristów będzie skomponowanie idealnego  połączenia kawy z lodami.
Baristów będzie można spotkać na specjalnie wydzielonych stanowiskach na stosiku z ekspresami tradycyjnymi firmy Primulator. Każda z palarni będzie miała do dyspozycji pół dnia, by móc prezentować swoje kawy.

Zdrowo-Smacznie-Artystycznie
Już po raz trzeci, podczas SweetTARGów, odbędzie się Ogólnopolski Konkurs Cukierniczy dla Szkół i organizacji młodzieżowych, adresowany jest do młodzieży szkół ponadgimnazjalnych, uczniów pobierających naukę u pracodawców oraz uczestników i członków organizacji lub stowarzyszeń młodzieżowych, których obszar nauki i pasji związany jest z cukiernictwem bądź branżą spożywczą.

Również w tym roku współorganizatorem konkursu jest Ochotniczy Hufiec Pracy w Rybniku, a patronat nad wydarzeniem objął Mistrz Branży.

Zapraszamy do przedstawienia swojej oferty podczas 9. SweetTARGów w Katowicach. Szczegóły na stronie: www.sweettargi.bbmexpo.pl

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji