...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

SweetTARGi 2018 – 9. edycja zaskoczy różnorodnością!

Festiwal Lodów Rzemieślniczych, Coffee Village, debaty, pokazy i konkursy… A przede wszystkim wielu wystawców z Polski i Europy, ponad osiem tysięcy metrów kwadratowych powierzchni wystawienniczej, tysiące zwiedzających i trzy dni pełne nowinek branżowych.

Dziewiąte Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie w Katowicach odbędą się już kolejny raz w nowoczesnych przestrzeniach Międzynarodowego Centrum Kongresowego. Dwa tygodnie przed Wielkanocą, od 17 do 19 marca 2018 roku spotkamy się na południu Polski, by poznać nowe trendy i produkty w branżach. W tym roku patronat medialny nad imprezą objęła telewizja Kuchnia+.

Konkurs: „Profesjonalne Duety: cukiernik plus dekorator”
SweetTARGi zawsze mogły poszczycić się wspaniałymi partnerami, z którymi organizowaliśmy ciekawe pokazy, warsztaty i konkursy. Tak będzie i tym razem – podczas edycji 2018 będziemy współpracować z Tortownia.pl. Razem zorganizujemy konkurs, w którym uczestnicy  - dwuosobowe zespoły złożone z cukiernika i dekoratora przygotują podczas SweetTARGów torty weselne. Efekt wspólnej pracy duetów: prawdziwe artystycznie udekorowane torty oceni jury złożone z wysokiej klasy specjalistów w obu dziedzinach. Organizatorami konkursu są: Akademia Tortownia.pl oraz Blue Business Media, organizator Targów. Wkrótce zaprosimy Państwa do udziału w tej wspólnej zabawie.

 

Debata:  „Cukiernicy kontra dekoratorzy”
Cukiernictwo ma bogatą tradycję - pierwsze wzmianki o tym zawodzie w Polsce pojawiły się już w XIV wieku. Dekorator wyrobów cukierniczych to zawód wpisany na oficjalną listę Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej dopiero w 2010 roku, a mimo krótkiego rodowodu cieszy się coraz większą  popularnością. Wydawałoby się, że cukiernicy i dekoratorzy to grupy zawodowe stworzone do wzajemnej współpracy. Praktyka pokazuje jednak, że porozumienie zastępuje często (choć nie zawsze) wzajemna niechęć lub silne współzawodnictwo.
Podczas debaty Agnieszka Klimczak z Tortownia.pl zaprosi do rozmowy doświadczonych i praktykujących cukierników oraz dekoratorów wyrobów cukierniczych. Uczestnicy debaty postarają się znaleźć odpowiedzi na pytania, gdzie znajdują się przyczyny nieporozumień, jak sytuacja zmienia się na przestrzeni kilku ostatnich lat i czy potencjał tkwiący w ścisłej współpracy uda się w przyszłości wykorzystać.

Festiwal Lodów Rzemieślniczych 2018
Stawiamy wyzwanie mistrzom lodziarstwa! W pierwszych dwóch dniach targów zapraszamy Państwa do udziału w I Festiwalu Lodów Rzemieślniczych pod patronatem  SweetTARGi 2018.
Koniec marca to doskonały moment, by przedstawić publiczności nowe trendy w lodziarstwie. Dlatego w pierwszych dwóch dniach targów (17 i 18 marca 2018) zapraszamy zarówno mistrzów lodziarstwa, jak i konsumentów do udziału w I Festiwalu Lodów Rzemieślniczych. Aby oddać głos na najlepsze festiwalowe lody trzeba będzie spróbować wszystkich dostępnych smaków, a następnie wybrać swojego faworyta. Na zdobywców trzech pierwszych miejsc czekają atrakcyjne nagrody pieniężne, których fundatorem jest firma Kames. Każdy głosujący otrzyma upominek.

 

Coffee Village – wyjątkowo energetyczne miejsce
Aromat, smak, kolor… I bariści, którzy z czarnych ziaren kawy wyczarowują cuda! Podczas dziewiątych SweetTARGów w hali wystawienniczej pojawi się specjalna strefa - Coffee Village, w której zaprezentuje się dwanaście wyśmienitych palarni kawy z całej Polski. Każda z palarni zaprezentuje pełnię możliwości swojej kawy korzystając z urządzeń marki Primulator. Dodatkowym wyzwaniem dla baristów będzie skomponowanie idealnego  połączenia kawy z lodami.
Baristów będzie można spotkać na specjalnie wydzielonych stanowiskach na stosiku z ekspresami tradycyjnymi firmy Primulator. Każda z palarni będzie miała do dyspozycji pół dnia, by móc prezentować swoje kawy.

Zdrowo-Smacznie-Artystycznie
Już po raz trzeci, podczas SweetTARGów, odbędzie się Ogólnopolski Konkurs Cukierniczy dla Szkół i organizacji młodzieżowych, adresowany jest do młodzieży szkół ponadgimnazjalnych, uczniów pobierających naukę u pracodawców oraz uczestników i członków organizacji lub stowarzyszeń młodzieżowych, których obszar nauki i pasji związany jest z cukiernictwem bądź branżą spożywczą.

Również w tym roku współorganizatorem konkursu jest Ochotniczy Hufiec Pracy w Rybniku, a patronat nad wydarzeniem objął Mistrz Branży.

Zapraszamy do przedstawienia swojej oferty podczas 9. SweetTARGów w Katowicach. Szczegóły na stronie: www.sweettargi.bbmexpo.pl

 

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji