...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Tsunami cake - nowy trend foodies

Niekoniecznie musi być piękne, ani nawet smaczne. Ważne, by fala słodkiej polewy efektownie je zalewała. Właśnie na tym polega trend, który podbił serca internautów.

Co jakiś czas portale społecznościowe (z TikTok-iem i Instagramem na czele) zalewa fala zdjęć i filmików prezentujących konkretny trend gastronomiczny. Teraz, pisanie o fali zdaje się być jeszcze bardziej wymowne. Najnowszym hitem jest bowiem “tsunami cake”. Na czym polega ten fenomen? To dowolne ciasto, na którym kolejne warstwy dodatków i polew rozlewają się potężną falą tuż przed podaniem. Do sporządzenia tego typu słodkości nieodzowna jest plastikowa lub silikonowa tuba, dzięki której aż do samego finału utrzymują polewy oraz kolorowe dodatki na wierzchu ciasta. Efekt końcowy niekoniecznie prezentuje się elegancko, ale momentem kluczowym jest właśnie uwolnienie słodkiej fali.

 

źródło: daninoce.com.br

 

Im większa fala, tym więcej wyświetleń i polubień. Na samym TikToku pod tym hashtagiem znajdziemy już ponad 3,6  mln filmików. Na Instagramie “tsunami cake” wyszukamy raczej pod hasłem “pull-me-up cake”. Jednym z najczęściej powielanych motywów są torty z bajkowymi księżniczkami, na których fala słodkiej polewy tworzy suknię postaci. 

 


Jedną z najbardziej znanych osób prezentujących “tsunami cake” jest Nayane Capistrano

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji