Valrhona - znany francuski producent czekolady premium - zaprasza cukierników i szefów kuchni do nauki online. Firma daje szansę tym, którzy nie mogą podróżować, na wzięcie udziału w prezentacjach ekspertów z całego świata.
Podobne artykuły
Pasja, finezja, zaangażowanie - recepta na pyszną czekoladęWorld Chocolate Masters 2022 - giganci czekolady zachwycili międzynarodowe jurySzefowie Callebaut prezentują nową książkę The Chocolatier's kitchenSzkolenia w dziedzinie czekolady i wypieków w ramach L’École Valrhona przeprowadzą m.in. Ginger Elizabeth, Greg Mindel, Anaïs Galpin, Guillaume Roesz, Derek Poirier, Sarah Tibbetts. Odbędzie się sześć 90-minutowych szkoleń, każde w innym temacie. Szefowie kuchni będą prowadzić pokazy na żywo z cukierni Valrhona na Brooklynie i odpowiadać na pytania uczestników. Ci, którzy nie będą mogli wziąć udział w pokazach na żywo, będą mogli skorzystać z zarejestrowanych nagrań. Zajęcia będą prowadzone na platformie Zoom. W cenie szkoleń uczestnicy otrzymają książki kucharskie i zniżki na produkty Valrhony. Profesjonalne doświadczenie uczestników nie jest wymagane, ale podstawowa znajomość technik cukierniczych będzie bardzo pomocna.
Tematyka prezentacji:
-
makaroniki z Ginger Elizabeth
-
smaki i wariacje viennoiseries z Gregiem Mindelem
-
tarty z nowoczesnym twistem z Guillaume Roeszem
-
ewolucja ciasta z Sarah Tibbetts
-
wegańskie cukiernictwo z Anaïs Galpin
-
czekoladowe smakołyki z Derekiem Poirierem

Pierwsze zajęcia startują 26. maja. Poszczególne szkolenia różnią się cenowo - od 35 USD do 49 USD. Zainteresowani mogą się rejestrować na stronie internetowej Valrhony.
źródło: KLIK!