...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH

Wakacyjna odsłona "Mistrza Branży"

Wakacyjne wydanie poradnika już jest dostępne! Dużo rozmów z ciekawymi ludźmi branży, dużo artykułów, których nie spotkacie w żadnym innym czasopiśmie. I jeszcze jedno – od tego wydania mamy nowy, oddzielny dział Edukacja.

W tym wydaniu do rozmowy MB zaprosiliśmy człowieka, który swego czasu prężnie działał w piekarstwie na rzecz silnej, zjednoczonej branży. Był przy narodzinach Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP. Teraz trochę spoczął na laurach, choć nadzieje na scalenie branży (najlepiej pod jednym sztandarem SRP RP) wciąż w nim żywe. Co mu się nie podoba, jakie zmiany potrzebuje dziś branża nadwyrężona zewnętrznymi i wewnętrzymi problemami i czy ogólnopolska kampania promocyjna pieczywa zjednoczy piekarzy - opowiada Andrzej Szydłowski, honorowy prezes SRP RP. 

Ale to niejedyna rozmowa. Marzena Rutkowska-Kalisz zabiera nas na spotkanie do Trzcianki (woj. wielkopolskie), gdzie Janusz Dudka od 20 lat prowadzi swoją piekarnię "Rogalik". Pan Janusz zdradza nam nie tylko przepis na dobre pieczywo, ale też na prowadzenie firmy w dzisiejszym "biznesowym gąszczu". Z Joanną Jasińską, dyr. targów Polagra-Tech, zdradzamy niespodzianki, które czekają nas w październiku na targach w Poznaniu, a w czym nasza redakcja ma swój niemały udział.

Przechodząc do merytorycznych artykułów, nadal eksplorujemy tematy związane z ubezpieczeniem firmy. Tym razem zwracamy uwagę, co powinna obejmować idealna umowa, skrojona na potrzeby każdej piekarni czy cukierni. Uczulamy też na zapisy, które pojawiają się w standardowych umowach.

W części technologicznej sprawdzamy, co tkwi w osławionych "miksach", czyli gotowych mieszankach do ciast. Czy rzeczywiście są naszpikowane chemią i na co warto zwracać uwagę przy ich wyborze? Postanowiliśmy odpowiedzieć na pytanie, czy zautomatyzowana linia do produkcji m.in. drożdżówek utrzyma wysoką jakość naszych produktów wyrabianych tradycyjnie i czy może podnieść naszą konkurencyjność? Przeprowadziliśmy testy, skalkulowaliśmy koszty oraz zysk zarówno po stronie tradycyjnej produkcji, jak i zautomatyzowanej, wyliczyliśmy też koszty leasingu - wszystko jak na dłoni. Odpowiedzi prosimy szukać na s. 44.

W nowym dziale Edukacja publikujemy artykuł o możliwościach i kontrowersjach pilotażowego projektu potwierdzania kwalifikacji zawodowych. Kogo niepokoi i dla kogo stanowi szansę, obszernie przedstawia Szymon Konkol.

Już dzisiaj zapraszamy Państwa do dyskusji na naszym kolejnym nieformalnym forum. Tym razem czekamy na Państwa opinie w sprawie promocji pieczywa. Szczegółów prosimy szukać w najnowszym wydaniu, tuż po głównej rozmowie MB, a także w naszym portalu.


Spis Treści 

 

Rozmowa Mistrza Branży

Silna branża mówi jednym głosem – rozmowa z Andrzejem Szydłowskim
Październikowa Polagra – rozmowa z Joanną Jasińską
Janusz Dudek ciągle w pracy


Efektywne zarządzanie

Ponad 100 lat tradycji, miliony zadowolonych Klientów
Polisa idealna
Zdrowy tok myślenia
Na parkiecie
Opłata za korzystanie ze środowiska


Edukacja

System potwierdzania kwalifikacji zawodowych
Nauczyciel, czyli mistrz


Kulisy produkcji

Bakaliowa dieta
Prospona – Owocowe Inspiracje
Smak, który wymaga czasu
Zmienna jakość mąki
Cała prawda o miksach
Jakość sensoryczna żywności
Produkcja jagodzianek – tradycyjnie i konkurencyjnie
STOP sadzy!
Mikrobiologia pod stałą kontrolą
Koronki krok po kroku
Muffiny na słodkiej orbicie


Receptury
Muffinki uniwersalne
Omlety na letnie dni
Paleta letnich owoców
Torcik bezowy z serkiem mascarpone

Sprzedaż i ekspozycja

Kuszący widok
Piec w wielu kombinacjach
Ekskluzywne 50 m2
Nie tylko radio
www.sklep_online.pl

Flash News

Merkur w nowej siedzibie
Wiosenno-letnie inspiracje z Eco Trade
Kompleksowo o bułeczkach i nie tylko
Premium zacumowało w Porcie Rabka
Poświęcenie sztandaru SRP RP
Pszczyna z klapsznitą i kołoczem
Rybnickie Święto Chleba

 

Wszystkich zainteresowanych targami Polagra – Tech zapraszamy po więcej informacji tutaj:

http://mistrzbranzy.pl/szukaj/index/query/polagra

Ceny biletów Polagra 2012 : http://mistrzbranzy.pl/artykuly/pokaz/id/589

Więcej informacji Polagra-Tech 2012 : http://mistrzbranzy.pl/artykuly/pokaz/id/587


 

Numery wydane:

Mistrz Branży styczeń-luty 2012   tutaj
Mistrz Branży marzec 2012   tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2012   tutaj
Mistrz Branży maj 2012   tutaj
Mistrz Branży lipiec 2012   tutaj
Mistrz Branży wrzesień 2012   tutaj
Mistrz Branży listopad 2012   tutaj
Mistrz Branży grudzień   tutaj
Mistrz Branży styczeń 2013   tutaj
Mistrz Branży luty 2013   tutaj
Mistrz Branży marzec 2013   tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2013   tutaj

Zapraszamy do lektury. Naprawdę warto!

 

Zamów prenumeratę magazynu "Mistrz Branży"

nr tel. 32 729 96 80

email: prenumerata@MistrzBranzy.pl

Cena prenumeraty:
-roczna 99 zł brutto
-półroczna 60 zł brutto

 

Archiwalia

Istnieje możliwość otrzymania archiwalnych numerów poradnika w wersji PDF. Osoby zainteresowane, proszone są napisać w treści maila którymi wydaniami są zainteresowane.

Bieżące wydanie czasopisma

W listopadowym Mistrzu Branży piekarz i pasjonatka rzemieślniczego chleba opowiadają o swojej pasji, własnym rozwoju i konkursie Master Baker Bakepol. Sięgamy drzew i oswajamy nowe smaki z Małgorzatą Kalembą-Drożdż, zastępujemy cukier błonnikiem itd.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji