...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

„Żółty przewodnik” otwiera się na cukiernie, lodziarnie i piekarenki

Cukiernie i piekarenki z rekomendacją przewodnika „Gault & Millau”? Jak najbardziej! Publikacja znana z recenzowania najlepszych restauracji doceniła też "nieformalne miejsca, sprzyjające kulinarnym przyjemnościom", takim jak coctail bary, cukiernie, lodziarnie, a nawet małe piekarenki. Wśród nich są same perełki!

„Żółty przewodnik. Gault & Millau”, sięgający swoją historią 1961 r. i nazywany „wnukiem” Michellin, to publikacja recenzująca najlepsze lokale gastronomiczne na świecie. Są one oceniane przez specjalnego inspektora, który odwiedza lokal bez wcześniej umówionego terminu. By dostać się do prestiżowej publikacji, trzeba zdobyć co najmniej 10 na 20 punktów. Osiągnięty poziom oznaczany jest za pomocą tzw. „czapek”.

W tegorocznej 6. edycji polskiego „Żółtego przewodnika” jedną ze znaczących zmian było poszerzenie kategorii POP, w której polecane są nieformalne miejsca, sprzyjające kulinarnym przyjemnościom, takie jak: coctail bary, cukiernie, kawiarnie czy unikalne street foody. Inspektorzy ocenili jakość produktów, smak, wygląd oraz sposób podania. Brano pod uwagę także obsługę, wystrój i atmosferę panującą w lokalu. Wśród 540 wyróżnionych lokali gastronomicznych znalazło się sporo doskonałych cukierni, lodziarni i piekarni goszczących już na naszych łamach, m.in. Kukułka, Deseo, Chleboteka, Cocoart’s, Krasnolód, Tomasz Deker Patissiere, Umam oraz Zaczyn. Obok nich stanęła także także mysłowicka cukiernia Pani Foremka prowadzona przez ambitną Sylwię Grodzką-Habę, półfinalistkę pierwszej edycji telewizyjnego programu „Bake Off. Ale ciacho”.

Przewodnik „Gault & Millau” rekomendujący najlepsze lokale gastronomiczne docenił smak mysłowickich monoporcji cukierni Pani Foremka, tworzonych przez Sylwię Grodzką-Habę. Fot. Jacek Krzyżowski

Jak na tę rekomendację zareagowała Sylwia Grodzka-Haba, właścicielka mysłowickiej butikowej cukierni?

– Wyróżnienie, jakie otrzymaliśmy – bez znajomości, koneksji, pozycji w zamkniętej i niedostępnej branży cukierniczej – jest dowodem na to, że serce, szczerość, zaangażowanie i ciężka praca przynoszą sukces. „Że nawet w Mysłowicach” (cytując wielu...) można stworzyć luksusowe, pełne smaku i finezji miejsce, którego sława sięgać będzie hen poza granice miasta i województwa. Nie potrafię znaleźć słów, aby wyrazić szczęście i wdzięczność za to, że moja mała, butikowa cukiernia jest jednym z 250 miejsc w całej Polsce, które docenili eksperci z „Żółtego przewodnika”. To naprawdę ogromny zaszczyt. I może nie jest to jeszcze rozkładówka magazynu „SoGood”, ale na tę chwilę nie śmiałabym nawet marzyć o czymś więcej... – mówi Sylwia Grodzka-Haba, właścicielka cukierni Pani Foremka.

Sylwia Grodzka-Haba, właścicielka mysłowickiej cukierni Pani Foremka, fot. Jacek Krzyżowski

Bieżące wydanie czasopisma

W nowy rok wchodzimy w znakomitym towarzystwie – Maciej Rosiński, Michał Iwaniuk i Maciej Wiśniewski podkręcą Wasze ambicje na rozwój i kreacje. My zaostrzymy apetyt na branżowe szkolenia, a także na rzemieślnicze pączki i donuty.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji