...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Przedświąteczne pierniczenie

Piernikowe renifery, sanki, niskie domki, wysokie wieże, choinki, a nawet lampion w ciekawe wzory powstawały w pracowni gastronomicznej Zasadniczej Szkoły Zawodowej ZDZ w Rybniku. Kto z młodych adeptów cukiernictwa zdołał prześcignąć kunszt mistrza Daniela Waliszewskiego, prowadzącego "Wielkie Pierniczenie" w MAMZ?

Najpierw 9 grudnia br. odbyło się szkolenie z ciasta piernikowego, podczas którego uczestnicy Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego (MAMZ) otrzymali zastrzyk praktycznej wiedzy od Daniela Waliszewskiego, technologa z firmy Eco Trade.

Potem uczniowie mieli tydzień indywidualnych ćwiczeń i przygotowań, by ostatecznie 18 grudnia br. w dwuosobowych teamach przystąpić do nietypowej rywalizacji o tytuł najlepszych młodych piernikarzy.

Podczas konkursu młodzież zaskoczyła organizatorów zarówno stopniem opanowania niełatwej sztuki obróbki ciasta piernikowego, jak i pomysłowością przygotowanych form. Jurorom Klaudii Kolano i Mateuszowi Puzyno (ubiegłorocznym laureatom „Wielkiego Pierniczenia”) tegoroczna stawka młodych cukierników przysporzyła nie lada kłopotu w ocenie.

Po trudnym werdykcie finał Wielkiego Pierniczenia 2013 wygląda następująco:

Kinga Szulik i Sylwia Słabik (CKZiU w Żorach),
Dawid Barden i Bartłomiej Przybojewski (OSW w Nysie),
Aleksandra Próchnicka
i Łukasz Kołodziejczyk (OHP w Rybniku).

Na zdjęciach poniżej finaliści Wielkiego Pierniczenia 2013

 

Gospodarzem tegorocznych warsztatów była Zasadnicza Szkoła Zawodowa ZDZ w Rybniku, która udostępniła  nowoczesną pracownię gastronomiczną. Współpraca tej placówki z MAMZ ma mieć charakter drugoplanowy, którego efektem ma być wspólne organizowanie szerokiej oferty działań doskonalących zawodowo adresowanych do uczniów szkół z rejonu Rybnika.

 

źródło: MAMZ

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji