...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , HORTINO, materiał promocyjny

Wielkanocne wypieki z nadzieniami i marmoladami Poltino

Wielkanocne stoły tradycyjnie uginają się od jedzenia i smakowitych wypieków. Nie może na nich zabraknąć ciast, a szczególnie tradycyjnych mazurków. Cukiernicy dbają o ich piękne zdobienia i niepowtarzalną słodycz. W tym roku warto wypróbować nowe marmolady i nadzienia owocowe Poltino by wzbogacić smak wielkanocnych ciast.

Oferta firmy Hortino, znanej dotąd głównie z mrożonek warzywnych i owocowych marki Poltino, rozszerzona została o marmolady owocowe dla przemysłu piekarniczego i cukierniczego.  Do ich produkcji firma stosuje tylko dojrzałe i zdrowe owoce, wyłącznie od sprawdzonych rolników z terenu południowo – wschodniej Polski.

Marmolady owocowe powstają przez proces gotowania przecieru jabłkowego oraz innych przecierów owocowych charakterystycznych dla określonego smaku. Marmolady Poltino nie zawierają sztucznych barwników. Zwarta, zżelowana konsystencja produktu umożliwia ich stosowanie jako wsadu oraz do zewnętrznej dekoracji produktów. Idealnie sprawdzają się do wszelkiego rodzaju drożdżówek, ciasteczek, przekładnia blatów ciast.

 

Marmolady Poltino dostępne są w smakach: wieloowocowym, wiśniowym i truskawkowym w wiaderkach 13 kg z dodatkową folią zabezpieczającą.
Wyprodukowane są ze 100 g owoców na 100 g produktu.  
Łączna zawartość cukru wynosi 60 g na 100 g produktu.

Do wypieku wielkanocnych ciast idealnie sprawdzą się także termostabilne nadzienia owocowe extra, niskosłodzone (25-45% zawartości cukrów), z wysokim udziałem procentowym owoców (od 40-55% w zależności od smaku). Nadzienie po wypieku utrzymuje barwę i smak oraz lekko przezroczystą konsystencję z widocznymi kawałkami owoców. Produkty służą do wypiekania wszelkiego rodzaju drożdżówek, ciast i ciasteczek, pieczywa cukierniczego jako farsz do naleśników czy wyrobów garmażeryjnych (knedli, pierogów) ale również jako element dekoracyjny na wierzchu produktów.
Nadzienia owocowe Poltino powstają z owoców nie konserwowanych chemicznie.
Dostępne w smakach:  jagodowym, morelowym, truskawkowym, czarnej porzeczki, wiśniowym,  rabarbarowo – porzeczkowym i porzeczkowo – żurawinowym w wiaderkach 12 kg.



Nadzienia i marmolady owocowe Poltino dla przemysłu piekarniczego przed wprowadzeniem do masowej produkcji testowały zaprzyjaźnione cukiernie i piekarnie. Profesjonaliści oceniali smak, jakość, ekonomiczność i estetykę produktów a ich uwagi zostały uwzględnione w przygotowywaniu receptur finalnych produktów. Warto zaufać ich ocenie.
Pani Halina Wawrzyniak, właścicielka zakładu cukierniczego w Łodzi, zachęca do zastosowania produktów Poltino do wielkanocnych wypieków:
„Co roku przykładam dużą wagę zarówno do wyglądu jak i smaku wielkanocnych mazurków, które przygotowuje moja cukiernia. Klienci chcieliby postawić na świątecznym stole małe słodkie arcydzieła, które można podziwiać a potem zjeść ze smakiem. W tym roku będziemy przygotowywać je w oparciu o marmolady i nadzienia Poltino. Wypróbowaliśmy je na testowych partiach ciast i wiemy, że ich smak, wygląd i konsystencja doskonale sprawdzą się przy mazurkach i innych wielkanocnych ciastach.”

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji