...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AS

Konferencja PFPŻ nt. "Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle obowiązujących przepisów”

„Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle obowiązujących przepisów” to temat najbliższej konferencji organizowanej przez Polską Federację Producentów Żywności Związku Pracodawców, która już 1 października br. rozpocznie się w Warszawie w Hotelu Marriott.

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych. 
 

W programie:
- Znakowanie produktów spożywczych wg rozporządzenia 1169/2011 – najczęściej stwierdzane nieprawidłowości
- Etykieta produktu spożywczego – sposób przedstawienia informacji dla konsumenta wg wymagań prawnych
- Orzecznictwo sądowe z zakresu znakowania produktów spożywczych oraz reklamy żywności
- Ograniczenia w reklamie produktów spożywczych skierowanej do dzieci
- Znakowanie środków spożywczych zawierających aromaty
- Stosowanie określenia „naturalny” w oznakowaniu produktów spożywczych
- Najbardziej aktualne informacje z zakresu znakowania i reklamy środków spożywczych.

Wykładowcy:
Dorota Balińska- Hajduk (Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno– Spożywczych;
Joanna Gajda–Wyrębek (Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego-Państwowy Zakład Higieny);
Andrzej Gantner (Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców);
Karolina Kaszewska – Romańczuk (Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno– Spożywczych);
Dorota Kozłowska (Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców);
Małgorzata Krzepkowska (J.S. Hamilton Poland S.A.);
Marlena Żarnecka (Dentons)

10% zniżki przy rejestracji do 11 września 2015 r. 

Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji