„Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle obowiązujących przepisów” to temat najbliższej konferencji organizowanej przez Polską Federację Producentów Żywności Związku Pracodawców, która już 1 października br. rozpocznie się w Warszawie w Hotelu Marriott.
Podobne artykuły
Zmiana sytuacji prawnej żywności specjalnego przeznaczenia żywieniowegoNaturalność żywności w cenieZnakowanie żywności – cykl szkoleń w WarszawieKonferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.
W programie:
- Znakowanie produktów spożywczych wg rozporządzenia 1169/2011 – najczęściej stwierdzane nieprawidłowości
- Etykieta produktu spożywczego – sposób przedstawienia informacji dla konsumenta wg wymagań prawnych
- Orzecznictwo sądowe z zakresu znakowania produktów spożywczych oraz reklamy żywności
- Ograniczenia w reklamie produktów spożywczych skierowanej do dzieci
- Znakowanie środków spożywczych zawierających aromaty
- Stosowanie określenia „naturalny” w oznakowaniu produktów spożywczych
- Najbardziej aktualne informacje z zakresu znakowania i reklamy środków spożywczych.
Wykładowcy:
Dorota Balińska- Hajduk (Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno– Spożywczych;
Joanna Gajda–Wyrębek (Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego-Państwowy Zakład Higieny);
Andrzej Gantner (Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców);
Karolina Kaszewska – Romańczuk (Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno– Spożywczych);
Dorota Kozłowska (Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców);
Małgorzata Krzepkowska (J.S. Hamilton Poland S.A.);
Marlena Żarnecka (Dentons)
10% zniżki przy rejestracji do 11 września 2015 r.
Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl