...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Znakowanie żywności – cykl szkoleń w Warszawie

Zainteresowanie szkoleniami w zakresie znakowania żywności przerosło nasze oczekiwanie. Już zaplanowaliśmy kolejny cykl spotkań w Warszawie – najbliższy odbędzie się w Cechu Piekarzy w Warszawie. Zapraszamy!

Wspólnie z naszym Partnerem – Cechem Piekarzy w Warszawie – zapraszamy wszystkich zainteresowanych do udziału w organizowanych przez nas szkoleniach dot. znakowania żywności. Szkolenia będą prowadzone przez specjalistę ds. bezpieczeństwa i znakowania żywności Wiolettę Bogusz-Kaliś. Zapraszamy do skorzystania z atrakcyjnych cen, obowiązujących przy zgłoszeniu i wpłacie w 1 terminie!

Szkolenie odbędzie się w siedzibie Cechu Piekarzy w Warszawie ul. Radarowa 12 A (granatowa brama)
UWAGA:
Liczba miejsc ograniczona!

Trener – Wioletta Bogusz-Kaliś. Posiada kilkuletnie doświadczenie w pracy w firmie JARS Sp. z o.o. na stanowisku specjalisty ds. bezpieczeństwa żywności, gdzie prowadziła szkolenia m.in. z zakresu znakowania żywności, weryfikowała etykiety oraz tworzyła specyfikacje dla produktów spożywczych. Wykładała prawo żywnościowe na studiach podyplomowych na Uniwersytecie Warszawskim oraz prowadziła prelekcja na wielu konferencjach. To również autor ok. 40 publikacji poruszających zagadnienia prawa żywnościowego, w tym właściwego znakowania środków spożywczych oraz kosmetyków m.in. w Mistrz Branży, Przemysł Spożywczy, Przemysł Fermentacyjny Owocowo-Warzywny, Magazyn Przemysłu Mięsnego, Świat Przemysłu Kosmetycznego. Absolwentka warszawskiej SGGW, kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka o specjalności dietetyka.

Szkolenie 1: 19 maja 2014 r. Warszawa
Opracowanie etykiety zgodnej z wymaganiami nowego rozporządzenia nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – szkolenie dla branży piekarniczo-cukierniczej

Program szkolenia
1. Najważniejsze zmiany w znakowaniu, które wprowadza nowe rozporządzenie
2. Omówienie danych wymaganych na etykiecie, tj. ustalanie nazwy, wykaz składników, w tym składniki alergenne, substancje dodatkowe, ilościowa zawartość składników, kategorie składników oraz pozostałe, jak: data minimalnej trwałości, dane producenta, kraj lub miejsce pochodzenia
3. Nowe zasady znakowania wartością odżywczą
4. Zmiana krajowego rozporządzenia w sprawie znakowania środków spożywczych
5. Przykłady etykiet poprawnie i błędnie oznakowanych


Szkolenie 2: 26 maja 2014 r. Warszawa
Znakowanie żywności nieopakowanej – szkolenie dla piekarni, cukierni, lodziarni

Program szkolenia
1. Udostępnianie informacji o alergenach w przypadku żywności nieopakowanej
2. W jaki sposób przekazać informacje o alergenach?
3. Wymogi znakowania żywności nieopakowanej – przepisy krajowe
4. Zasady podawanie informacji o składzie produktu, w tym o składnikach alergennych
    i substancjach dodatkowych
5. Pytania i dyskusje


Szkolenie 3: 2 czerwca 2014 r. Warszawa
Opracowanie tabeli wartości odżywczej na etykietę

Program szkolenia
1. Nowe zasady znakowania żywności wartością odżywczą
2. Informacje obowiązkowe oraz dobrowolne
3. Zbieranie informacji o zawartości składników odżywczych w produkcie
4. Obliczanie wartości energetycznej
5. Opracowanie tabeli wartości odżywczej
6. Zaokrąglanie wartości liczbowych w tabeli – przewodnik KE
7. Przykłady oznakowania obowiązkową i dobrowolną wartością odżywczą

 

Cena obejmuje: szkolenie wraz z materiałami szkoleniowymi, lunch oraz kawą.

Promocyjne ceny dotyczą osób lub firm zrzeszonych w Cechu Piekarzy w Warszawie, które zgłoszą się i opłacą szkolenie do 9 maja 2014 r.:

  •  Zgłoszenie dla 1 osoby – 300 zł netto (369 zł brutto)
  •  Zgłoszenie 2 osób z tej samej firmy – 500 zł netto (615 zł brutto)
  •  Zgłoszenie 3 osób – 700 zł (861 zł brutto), za każdą następną osobę 200 zł

Zakup cyklu szkoleń (3 szkolenia): 700 zł netto za 1 os. (861 zł brutto)


Koszt szkolenia dla firm niezrzeszonych w Cechu Piekarzy w Warszawie:

  •  Zgłoszenie dla 1 osoby – 400 zł netto (492 zł brutto)
  •  Zgłoszenie 2 osób z tej samej firmy – 600 zł netto (738 zł brutto)
  •  Zgłoszenie 3 osób – 800 zł (984 zł brutto), za każdą następną osobę 200 zł

­­­Zakup cyklu szkoleń (3 szkolenia): 800 zł netto za 1 os. (984 zł brutto)


Więcej informacji na temat szkoleń
M: +48 881 610 660
T: +48 32 729 96 80
prenumerata@MistrzBranzy.pl

Osoby zainteresowane rezerwacją i opłaceniem szkolenia prosimy o pobranie, wypełnienie i odesłanie poniżej zamieszczonego formularza PDF.

 

Magorex oraz KDS Drukarnia Opakowań

 

Weź udział w szkoleniu i zyskaj – Każdy z uczestników szkolenia może wygrać jeden z zestawów blach wypiekowych, które ufundował nasz Partner Strategiczny, firma MAGOREX.


Komplet 10 szt. blach wypiekowych z AluSteel - stali dwustronnie powlekanej aluminium. Blachy energooszczędne - skutecznie skracają czas wypieku.Blacha perforowana. Wymiary 60x40 cm. 3 ranty pod kątem 90° i 1 rant pod kątem 45° i wysokości 2 cm. Grubość blachy 0,75 mm.
Wartość nagrody: 250 zł netto / komplet

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji