Jak to się dzieje, że pewne smaki lodów są ponadczasowe, zaś inne, które wydają nam się strzałem w dziesiątkę, nie? Jak wykorzystać trendy, by wyróżnić się na rynku i zwiększyć sprzedaż w lodziarni?
Jakie komponenty do lodów stosować? Jakie maszyny będą najlepsze w moim biznesie? Jakie trendy pojawią się w najbliższym sezonie lodowym? Na te pytania mogli odpowiedzieć sobie uczestnicy szkolenia lodowego firmy Sempre Group w Pruszkowie, które odbyło się 16-20 listopada 2015 - kolejny termin już na początku marca.
Kilka razy do roku Sempre Group organizuje warsztaty lodowe dla osób planujących otworzyć lodziarnię oraz dla zaawansowanych rzemieślników. W zbliżającym się sezonie czeka nas jeszcze większy zastrzyk wiedzy. Kolejna edycja warsztatów zaplanowana jest na 29.02-4.03.2016 r. w siedzibie firmy. To dobra okazja, aby skonfrontować dotychczasowe działania, obrać bądź zmienić kierunek rozwoju.
– Lody są produktem ponadczasowym, co nie oznacza, że wystarczy zaserwować klientowi trzy rodzaje. Musimy go ciągle zaskakiwać, wychodzić naprzeciw jego oczekiwaniom, ale także dawać mu poczucie, że dbamy o najwyższą jakość naszych produktów. Wyzwania, jakie stawia przed nami rynek lodów, zmieniają się wraz z trendami oraz zwiększającą się świadomością konsumentów. Coraz częściej wybierają oni lody, które nie tylko im smakują, ale także są zdrowe. Osoby z alergiami pokarmowymi, weganie, diabetycy czy dbający o linię to klienci coraz częściej odwiedzający lodziarnie, właśnie dla nich przygotowaliśmy specjalną linię produktów – mówi Sławomir Szewczyk, właściciel Sempre Group, prowadzący warsztaty lodowe.
Na warsztatach lodowych w Sempre będzie można zapoznać się z linią produktów bezglutenowych, bazami do lodów mlecznych oraz owocowych, past czystych czy past do przekładania Veriegato firmy Pernigotti oraz uzyskć fachową poradę na temat technologii produkcji.
Prowadzący warsztaty: mg inż. Krzysztof Smoleń – technolog Sempre/właściciel, Sławomir Szewczyk – właściciel, Aleksander Zwieryńczyk – technolog Sempre
Termin: 29.02-4.03.2016, szkolenie:bezpłatne, informacje i zapisy: www.sempreinfo.pl