...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Konkursy Expo Sweet 2017 z nowościami – zapisy ruszyły!

Zapraszamy lodziarzy, cukierników, sugarcrafterów, mistrzów i uczniów do udziału w konkursach, którymi za kilka miesięcy będą żyły największe targi dla branży lodziarskiej i cukierniczej Expo Sweet 2017. Organizatorzy zadbają o odpowiednią oprawę medialną, promocję, atrakcyjne nagrody i bezcenne emocje!

Kolejna edycja targów Expo Sweet odbędzie się 26 lutego – 1 marca 2017 r. Obok części wystawienniczej, jak co roku rozegrają się kolejne edycje Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, Lodziarskich Mistrzostw Polski oraz Mistrzostw Polski w Przygotowaniu Deseru. Po raz pierwszy odbędą się Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów, stanowiące krajowe eliminacje do Cake Designers World Championship FIPCG w Mediolanie.

Najważniejsze informacje o konkursach:


Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów, 26-27 lutego 2017 r.
Do Mistrzostw dopuszczone mogą być firmy lub osoby pracujące (właściciele i pracownicy) w cukierniach, piekarniach, kawiarniach, restauracjach, hotelach oraz w innych podmiotach, które udokumentują swój związek z branżą cukierniczą, lodziarską, karmelarską, piekarską czy gastronomiczną i prowadzą zarejestrowaną w Polsce działalność gospodarczą w jednej z tych  branż.

Podczas Mistrzostw zostanie rozegrana rywalizacja w trzech konkurencjach: tort okolicznościowy (pokazowy), element dekoracyjny wykonany na miejscu oraz tort degustacyjny. Temat jest dowolny, ale musi być powiązany z elementem dekoracyjnym wykonanym przez uczestnika w całości podczas Mistrzostw.

Termin nadsyłania zgłoszeń: 10.01.2017 r.



Lodziarskie Mistrzostwa Polski, 27 lutego 2017 r.
W tej kategorii mogą wziąć udział osoby pracujące w lodziarniach, cukierniach, kawiarniach, restauracjach, hotelach oraz wszystkich instytucjach i organizacjach, a także w szkołach, które udokumentują swój związek z branżą lodziarską i cukierniczą.

Każdy zespół będzie miał za zadanie przygotować cztery rodzaje lodów do wystawienia w witrynie konkursowej, w pojemnikach – kuwetach po 5 litrów z każdego rodzaju lodów. Ponadto zespoły przygotują również 6 identycznych pucharków deserów lodowych – do serwowania w kawiarniach itp. Tematyka dowolna.

Termin nadsyłania zgłoszeń: 22.01.2017 r.

 

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru, 28 lutego 2017 r.
Do udziału w Mistrzostwach zaproszone są wszystkie osoby pracujące w punktach gastronomicznych, tj. restauracjach, kawiarniach, barach i hotelach, niezależnie od ich wyuczonego zawodu.
Zmagania ekip będą polegać na przygotowaniu 8 sztuk identycznych deserów gastronomicznych a la carte. Warunkiem jest użycie w nich dwóch obowiązkowych składników: dowolnego zioła i polskiego jabłka, wedle narzuconego tematu: „Żeby było wesoło, teraz jabłko i zioło”.

Termin nadsyłania zgłoszeń: 20.12.2016 r.



Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych (pod patronatem ministra edukacji narodowej), 1 marca 2017 r.
Konkurs skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych, cukierniczych, piekarskich i spożywczych.
Zadaniem każdego zespołu będzie przygotowanie dwóch identycznych tortów jednopoziomowych  (1 200 g – 2 000 g każdy) oraz deseru na talerzu (8 sztuk), nawiązujących do tematu Mistrzostw „Wisła – rzeka wszystkich ziem polskich, rzeka naszych dziejów”. Torty będą oceniane zarówno pod względem smaku, jak i dekoracji.

Termin nadsyłania prac: 31.10.2016.

Wszystkie konkursy odbędą się w hali Centrum Targowo-Kongresowego MT POLSKA, ul. Marsa 56, w Warszawie.

REGULAMINY i FORMULARZE ZGŁOSZEŃ dostępne TUTAJ

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji