...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Zwycięzcy konkursów EXPO SWEET 2019

To właśnie tu, podczas Targów Expo Sweet odbywają się najważniejsze konkursy branżowe, które decydują o tym, kto zostanie polskim reprezentantem na finałach światowych mistrzostw. Poznajcie nazwiska, o kTórych będzie głośno w tym roku!

Mistrzostwa Polski w Dekoracji tortów
Wciąż modna sztuka sugarcraftingu to mocna strona polskich cukierników, a w zasadzie cukierniczek. To właśnie one zdobywają trofea na światowych i pol skich konkursach. Nie inaczej było w tym roku podczas Expo Sweet, podium zawojowały weteranki słodkiej dekoracji z Jowitą Woszczyńską na czele, która prócz złotego medalu zgarnęła też dwa wyróżnienia i nagrodę publiczności. Zachwyciła tortem przedstawiającym sceny z najsłynniej szych klasycznych baśni, takich jak „Królewna Śnieżka” czy „Jaś i Małgosia”. Panie musiały wykonać trzy zadania: tort okolicznościowy (pokazowy), element dekora cyjny przygotowany na miejscu i tort degustacyjny.

I miejsce: Jowita Woszczyńska (Cukiernia Sowa)
II miejsce: Ewa Drzewicka (Jula Smakula)
III miejsce: Angelika Chwyć (SugarArt Artystyczne Dekoracje Cukiernicze


IX Lodziarskie Mistrzostwa Polski
IX Lodziarskie Mistrzostwa Polski bezapela cyjnie należały do ekipy z Cukierni Pawlova, która przygotowując lody wegańskie, zdo była wszystkie możliwe wyróżnienia i naj wyższe miejsce na podium. Jak co roku drużyny musiały zaprezentować cztery rodzaje lodów: waniliowe, czekoladowe, sorbety i lody autorskie. A także deser lo dowy na talerzu. W zwycięskiej propozycji znalazły się: lody waniliowe, sorbet z jeży ny z śliwowicą, kruszonka migdałowa oraz palona mąka migdałowa.

I miejsce: Mariusz Górecki, Jakub Ćwikliński (Cukiernia Pawlova)
II miejsce: Karol Łazarewicz-Pudłowski, Michał Koszycki (Restauracja Bohema)
III miejsce: Michał Wiśniewski, Marek Moskwa (Hotel Haffner)



Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru
„A w tym roku temat dziki: czekolada i tropiki” – tak brzmiało hasło tegorocz­nych Mistrzostw Polski w Przygotowaniu Deseru. Zadaniem 12 zakwalifikowanych zespołów było przygotowanie 12 sztuk identycznych deserów restauracyjnych a la carte.

I miejsce: Restauracja Bonerowska z Krakowa
II miejsce: Restauracja Bazar
III miejsce: Restauracja Halka (Hotel Aries, Zakopane)



Mistrzostwa Polski uczniów szkół cukierniczych
Temat prac młodych cukierników w tym roku brzmiał „Leonardo Da Vinci malarz czy inżynier”. Swoją interpretację mieli przedstawić w postaci dwóch tortów jednego do oceny dekoracji, drugiego do degustacji. Zwycięska drużyna ze Szczecina postawiła na smak włoskiego prosecco i truskawek. W dekoracji z kolei użyła postaci słynnego człowieka witruwiańskiego, odzwierciadlającego studium proporcji ludzkiego ciała.

I miejsce: Monika Kalecińska, Damian Stępień (ZS nr 6 ze Szczecina)
II miejsce: Bartłomiej Smoleń, Maksymilian Czechowicz (Zespół Szkół Usługowych i Spożywczych z Jasła)
III miejsce: Natalia Trojanowska, Emilia Staniaszek (Zespół Szkół Gastronomicznych z Łodzi)



Otwarty Konkurs Dekoracji cukierniczych
Wielką atrakcją tegorocznych targów były wystawa i konkurs tortów artystycznych oraz elementów dekoracyjnych. Grand Prix w swoich kategoriach zdobyli Dmitry Antsipenka, Denis Shramko i Aleksandra Wasilewicz.



Branżowa osobowość roku
Branżowa Osobowość Roku to tytuł przyznawany za szczególne osiągnięcia w cukiernictwie. W tym roku uhonorowane zostały Polskie Złotka, czyli Renata Martyna, Angelika Chwyć oraz Ewa Drzewicka, które w minionym roku zdobyły złote medale na mistrzostwach w Luksemburgu w kategorii dekoracji cukierniczej. Specjalną nagrodę i tytuł Polskiej Osobowości Cukierniczej przyznano Bożenie Sikoń-Wojtal, za jej szczególny wkład w rozwój i promocję polskiego cukiernictwa.

 

Aurora Czekoladowa
fot. Expo Sweet/Michal Gmitruk

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Mistrzu Branży milenialsi rządzą i opowiadają: Maciej Majzon-Wójtowicz o pracy na wysokościach i ciągłym uczeniu się czekolady, Justyna Roszkowska o tworzeniu Pochlebnie, a Joel Kroeker o chlebie pobudzającym do myślenia. Sprawdzamy też RUBY (czekoldę milenialsów!) okiem fachowców i modne trendy w tortach.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji