...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Cukierniku, dekoratorze! Pokaż swoje prace na Expo Sweet 2019

Już w lutym 2019 r. odbędą się Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów dla cukierników i dekoratorów cukierniczych oraz Otwarty Konkurs Dekoracji Cukierniczych dla profesjonalistów i pasjonatów! Sprawdź, dlaczego warto wziąć w nich udział.

Zawody dla profesjonalistów z finałem w Mediolanie

Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów jest adresowany dla osób związanych zawodowo z branżą, prowadzących działalność lub zatrudnionych w firmach cukierniczych. Regulamin Mistrzostw wymaga przygotowania tortu nie tylko od strony dekoracyjnej, ale także smakowej. Organizatorzy wychodzą z założenia, że w tortach najważniejszy jest smak, bo taki jest główny cel każdego tortu – zostać zjedzonym. Dekoracje są elementem wtórnym, choć ze względu na szczególne przeznaczenie tortu, strona estetyczna jest w nim niezwykle ważna. Dlatego obydwa te czynniki muszą być brane pod uwagę podczas oceny. Jeśli jednak ktoś czuje się na siłach i ma dość umiejętności, aby jego tort był zarówno smaczny, jak i piękny, to zdecydowanie powinien przesłać zgłoszenie do Mistrzostw.

fot. Expo Sweet

Zwycięzca ma zapewniony start w Mistrzostwach Świata w Mediolanie. Sam udział w finalne Mistrzostw Świata jest niewątpliwą nobilitacją i dużym krokiem w karierze, a gdyby jeszcze udało się komuś zająć w Mediolanie wysokie miejsce, no to już mamy prawdziwą pełnię szczęścia. Lepiej więc nie przegapić okazji, bo Mistrzostwa Świata w Mediolanie odbywają się raz na dwa lata.

Konkurs dla każdego, z nagrodami dla każdego

Drugim konkursem, do którego chcielibyśmy zachęcić naszych Czytelników, jest Otwarty Konkurs Dekoracji Cukierniczych. Tu może wystartować każdy – zarówno zawodowy mistrz cukiernictwa, jak i hobbysta-amator, który prezentuje swoje prace na Facebooku i obdarowuje nimi rodzinę. Przygotowano dużą liczbę miejsc startowych i prawie na pewno wszyscy się zmieszczą. Ze względu na znaczne zainteresowanie poprzednią edycją organizatorzy są zdeterminowani, aby umożliwić start jak największej liczbie chętnych. Zapowiedzieli, że w przypadku, gdyby zabrakło miejsca na hali, gotowi są dostawić hale tymczasowe, byle tylko umożliwić prezentację jak największej liczby prac.

Warto zwrócić uwagę na nagrody, jakie przygotowano dla uczestników – każdy, kto uzyska odpowiednią liczbę punktów, otrzyma wyróżnienie – złoto, srebro lub brąz. System jest więc bardzo podobny do stosowanych w Birmingham, Miami czy Katowicach. Organizatorzy Expo Sweet nie byliby sobą, gdy nie podnieśli poprzeczki jeszcze wyżej – tu każdy, kto otrzyma srebrne lub złote wyróżnienie, może liczyć na gwarantowaną nagrodę pieniężną od 200 do 400 zł netto. Dodatkowo każdy zwycięzca w jednej z pięciu kategorii otrzyma 1000 zł. Jeśli więc znajdzie się ktoś na tyle zdolny i pracowity, aby zgłosić prace w we wszystkich pięciu kategoriach i wszystkie je wygrać, to teoretycznie może wywieźć z Expo Sweet nawet 7000 zł. To oczywiście tylko teoria, bo przygotowanie aż pięciu prac wymaga poświęcenia naprawdę dużej ilości czasu, a akurat tego obecnie wszystkim brakuje. Natomiast na pewno warto spróbować swoich sił choćby po to, aby obejrzeć swoją pracę na tle konkurentów, a może przy tym uda się zdobyć cenną nagrodę. Zresztą organizatorzy postawili sobie z punkt honoru, aby nikt nie wyjechał z konkursu z pustymi rękami i dla każdego uczestnika przygotowali profesjonalny fartuch, więc nawet jeśli nie uda się zdobyć nagród finansowych, to i tak warto wystartować.

***

Przypominamy, że Expo Sweet już w lutym, tradycyjnie od niedzieli do środy w dniach 17-20 lutego 2019 r. Oczywiście redakcja Mistrza Branży będzie czekać na stoisku przy wejściu do hali nr 1.

Bieżące wydanie czasopisma

Ile trwa przygotowanie słodkiego stołu? Jak składać tort? Jakie ranty najlepiej się sprawdzą? Wreszcie - co naprawdę wchodzi w skład ceny tortu. A także kasztanowe bochenki, pachnące ciastka oraz piekarnia jako oaza spokoju. Zapraszamy!

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji