...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Cukierniku, dekoratorze! Pokaż swoje prace na Expo Sweet 2019

Już w lutym 2019 r. odbędą się Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów dla cukierników i dekoratorów cukierniczych oraz Otwarty Konkurs Dekoracji Cukierniczych dla profesjonalistów i pasjonatów! Sprawdź, dlaczego warto wziąć w nich udział.

Zawody dla profesjonalistów z finałem w Mediolanie

Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów jest adresowany dla osób związanych zawodowo z branżą, prowadzących działalność lub zatrudnionych w firmach cukierniczych. Regulamin Mistrzostw wymaga przygotowania tortu nie tylko od strony dekoracyjnej, ale także smakowej. Organizatorzy wychodzą z założenia, że w tortach najważniejszy jest smak, bo taki jest główny cel każdego tortu – zostać zjedzonym. Dekoracje są elementem wtórnym, choć ze względu na szczególne przeznaczenie tortu, strona estetyczna jest w nim niezwykle ważna. Dlatego obydwa te czynniki muszą być brane pod uwagę podczas oceny. Jeśli jednak ktoś czuje się na siłach i ma dość umiejętności, aby jego tort był zarówno smaczny, jak i piękny, to zdecydowanie powinien przesłać zgłoszenie do Mistrzostw.

fot. Expo Sweet

Zwycięzca ma zapewniony start w Mistrzostwach Świata w Mediolanie. Sam udział w finalne Mistrzostw Świata jest niewątpliwą nobilitacją i dużym krokiem w karierze, a gdyby jeszcze udało się komuś zająć w Mediolanie wysokie miejsce, no to już mamy prawdziwą pełnię szczęścia. Lepiej więc nie przegapić okazji, bo Mistrzostwa Świata w Mediolanie odbywają się raz na dwa lata.

Konkurs dla każdego, z nagrodami dla każdego

Drugim konkursem, do którego chcielibyśmy zachęcić naszych Czytelników, jest Otwarty Konkurs Dekoracji Cukierniczych. Tu może wystartować każdy – zarówno zawodowy mistrz cukiernictwa, jak i hobbysta-amator, który prezentuje swoje prace na Facebooku i obdarowuje nimi rodzinę. Przygotowano dużą liczbę miejsc startowych i prawie na pewno wszyscy się zmieszczą. Ze względu na znaczne zainteresowanie poprzednią edycją organizatorzy są zdeterminowani, aby umożliwić start jak największej liczbie chętnych. Zapowiedzieli, że w przypadku, gdyby zabrakło miejsca na hali, gotowi są dostawić hale tymczasowe, byle tylko umożliwić prezentację jak największej liczby prac.

Warto zwrócić uwagę na nagrody, jakie przygotowano dla uczestników – każdy, kto uzyska odpowiednią liczbę punktów, otrzyma wyróżnienie – złoto, srebro lub brąz. System jest więc bardzo podobny do stosowanych w Birmingham, Miami czy Katowicach. Organizatorzy Expo Sweet nie byliby sobą, gdy nie podnieśli poprzeczki jeszcze wyżej – tu każdy, kto otrzyma srebrne lub złote wyróżnienie, może liczyć na gwarantowaną nagrodę pieniężną od 200 do 400 zł netto. Dodatkowo każdy zwycięzca w jednej z pięciu kategorii otrzyma 1000 zł. Jeśli więc znajdzie się ktoś na tyle zdolny i pracowity, aby zgłosić prace w we wszystkich pięciu kategoriach i wszystkie je wygrać, to teoretycznie może wywieźć z Expo Sweet nawet 7000 zł. To oczywiście tylko teoria, bo przygotowanie aż pięciu prac wymaga poświęcenia naprawdę dużej ilości czasu, a akurat tego obecnie wszystkim brakuje. Natomiast na pewno warto spróbować swoich sił choćby po to, aby obejrzeć swoją pracę na tle konkurentów, a może przy tym uda się zdobyć cenną nagrodę. Zresztą organizatorzy postawili sobie z punkt honoru, aby nikt nie wyjechał z konkursu z pustymi rękami i dla każdego uczestnika przygotowali profesjonalny fartuch, więc nawet jeśli nie uda się zdobyć nagród finansowych, to i tak warto wystartować.

***

Przypominamy, że Expo Sweet już w lutym, tradycyjnie od niedzieli do środy w dniach 17-20 lutego 2019 r. Oczywiście redakcja Mistrza Branży będzie czekać na stoisku przy wejściu do hali nr 1.

Bieżące wydanie czasopisma

Mistrz Branży na Gwiazdkę, czyli czekolada mistrzów, ferment w cukiernictwie i siła fińskiego piekarstwa. Sprawdź receptury mistrzów z całego świata na świąteczne wypieki i desery z czekoladą. Stwórz własną tabliczkę "bean to bar", spróbuj trufli z kiszoną dynią, upiecz chleb korzenny i skosztuj fińskiego chleba...

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj nowy numer online lub pobierz pdf PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji