Przyjechali, zagrali i wygrali w XIV Mistrzostwach Piekarzy i Cukierników w Tenisie. W kategorii 30+ zwyciężył Lucjan Walkowiak, w kategorii 50+ bezkonkurencyjny był Janusz Pietrucha, wśród Pań triumfowała Sylwia Wilk. Natomiast Debel open należał do Tomasza Lasonia i Zbigniewa Szpindlera. Gratulujemy!
Od 31 sierpnia do 2 września poznański obiekt Kortowo Tennis Club gościł u siebie 25 cukierników i piekarzy, którzy przybyli zawalczyć o zwycięstwo w kolejnej edycji Mistrzostw Polski. Walka przebiegała w 4 kategoriach: mężczyźni 30+, mężczyźni 50+, kobiety open oraz debel open.
1 września, w sobotni poranek rozpoczęły się gry turniejowe przy doskonałej pogodzie. Rozgrywki przebiegały sprawnie i bez przerw na dostępnych sześciu kortach, natomiast uczestnicy oczekujący na kolejne etapy gier nie nudzili się - mogli szlifować formę w Akademii Tenisa, prowadzonej przez uznanego trenera Wojtka Urbana oraz Karola Przygockiego. Dużą atrakcją były również: konkurs na najszybszy serwis turnieju organizowany przez Winkler Wachtel Polska oraz emocjonujący konkurs DSA Serve in one, polegający na zaserwowaniu w pudełko od zapałek.
W duchu sportowej rywalizacji rozpoczęła się niedziela, która upłynęła przede wszystkim pod znakiem emocji związanych z półfinałami i finałami. Na chętnych czekały również ostatnie lekcje w ramach Akademii Tenisa. Ten wyjątkowy weekend zwieńczyło oficjalne zakończenie turnieju z uroczystą ceremonią wręczenia trofeów, losowaniem licznych nagród, ufundowanych przez sponsorów.
Wyniki
Kategoria 30+
1. Lucjan Walkowiak
2. Arkadiusz Jankowiak
3. Jacek Iwanowski
Kategoria 50+
1. Janusz Pietrucha
2. Marek Kołodziej
3. Dariusz Blaszka
Kategoria Kobiety open
1. Sylwia Wilk
2. Ewa Trawińska
3. Marlena Walkowicz
Debel open
1. Tomasz Lasoń / Zbigniew Szpindler
2. Jerzy Buczek / Marek Kołodziej
3. Jan Buczek / Sylwia Wilk oraz Krzysztof Baron / Arkadiusz Jankowiak
Redakcja "Mistrza Branży" jeszcze raz serdecznie gratuluje.
Sponsor główny Mistrzostw: Winkler Wachtel,
Partnerzy turnieju: Winterhalter oraz Lesaffre
Partnerem prawno-finansowym: DSA SA
Patronat medialny: "Piekarz Polski" oraz "Przegląd Piekarski i Cukierniczy".