25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
W kwietniu mikroprzedsiębiorcy z małych miejscowości i wsi mogą składać wnioski o unijne, bezzwrotne dofinansowanie nawet do 300 tys. złotych. Kwota dotacji zależy m.in. od liczby zatrudnionych pracowników, ale o finansowe wsparcie mogą starać się także jednoosobowe firmy. Do rozdysponowania są prawie 2 mld złotych.
17 kwietnia br. w łódzkiej Akademii Czekolady Barry Callebaut, po dwóch dniach zaciętej rywalizacji, Daniel Staroń wywalczył zwycięstwo i udział w prestiżowym konkursie World Chocolate Masters. Izabela Berendt zajęła 2. miejsce, tuż za nią uplasował się Jacek Kryszeń, a Mariusz Górecki zamknął tablicę wyników.
W gronie naszych autorów pojawiła się ciekawa osobowość. Z zawodu prawniczka, z zamiłowania - cukiernik, dodatkowo właścicielka restauracji "Z drugiej strony lustra". Dla swoich gości przygotowuje niepowtarzalne, czasem proste, na pewno nieprzesłodzone ciasta, desery i lody. Teraz jej małe arcydzieła można spotkać w MB!
18-19 maja na terenie Hali Stulecia we Wrocławiu zaplanowano dwie wyjątkowe imprezy – III Kiermasz Żywności Ekologicznej i Produktów Regionalnych oraz Wielki Kiermasz Ogrodniczy pod Iglicą. Jeszcze można zgłosić swój udział jako wystawca.
Załóżmy, że masz nadwyżkę pieniędzy, którą chciałbyś ulokować w mały biznes. Na początek można zacząć od sezonowo działającej lodziarni. Poniżej prezentujemy STARTER dla początkującego w minibiznesie lodowym, począwszy od doboru miejsca, poprzez wybór sprzętu, adaptację lokalu, rejestrację zakładu, a kończąc na polisie OC.
W Polsce m-commerce (mobilne e-zakupy) nie robi furory. Oferty sklepów nie przewidziały tak szybkiego rozwoju gadżetów elektronicznych i nie przygotowały się na elektroniczną rewolucję, zafundowaną przez producentów telefonów i urządzeń mobilnych.
Yogoland, jedyny w Europie przedstawiciel amerykańskiej firmy Sweet & Tart Food, konsekwentnie buduje sieć punktów w Polsce. Po Poznaniu, Ostrowie Wlkp., Łodzi, Bydgoszczy i Toruniu kolejne punkty pojawią się wkrótce w Koszalinie, Pile, we wrocławskich Bielanach i w Lublinie.