...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

3 dni czekoladowego szaleństwa

Pralinki, trufle, blok czekoladowy i … legalne konopie, czyli co się działo podczas najbardziej czekoladowych dni w Polsce.

Nie mógł zawieść się ten, kto szukał osłody na bielskim rynku podczas II edycji Festiwalu Czekolady i Słodkości, który odbył się 31 marca do 1 kwietnia.

 

 

Choć zabrakło dwóch czołowych polskich marek czekolady, to było prawdziwe czekoladowe święto! Można było znaleźć ręcznie robione  trufle i pralinki, pięknie zdobione tabliczki, które występowały w małych i wręcz gigantycznych formach. Nie zabrakło modnych owoców w czekoladzie i oczywiście fontanny tryskającej szczęściem, czyli płynną mleczną czekoladą. Był i słynny PRL-owski blok czekoladowy. A obok niego inne smakołyki rodem z tej epoki, takie jak ręcznie robione lizaki, galaretki oraz kwas chlebowy. Nie mniej zainteresowania budziło stoisko “Dobre  konopie”, gdzie można było kupić gorzką czekoladę bio z konopiami.

 

 


W sumie podczas festiwalu wystawiło się 36 wystawców, m.in Bosshart, Karmello, Słodka Manufaktura Leona, Czekolada Artystyczna U Dziwisza, Czekolady Zotter, Manufaktura Czekolady, R.Dybalski, Angelina Chocolate, Smakowe inspiracje, M. Pleczar Chocolatier i wielu innych.

 


Czekoladę można było degustować, kupić, ale też dostać za darmo - każdy kto zgłosił się by w tym dniu oddać krew w Ambulansie z Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Katowicach, otrzymał torbę słodyczy od firmy Tago.


Prócz tej szlachetnej akcji, rozpieszczaniu podniebienia podczas Festiwalu towarzyszyły liczne atrakcje. W strefie Kulinarnej odbyły się warsztaty tworzenia pralinek, zdobienie czekoladowych pisanek, pokaz kulinarny pieczenia babeczek prowadzony przez blogerkę Karolinę Kaczmarczyk. Z kolei w Strefie Artystycznej można było dekorować domki z pierników lub też puszczać czekoladowa (!) bańki mydlane lub też pograć na różnych instrumentach. Muzyka rozlegała się też z sceny głównej, gdzie odbywały się koncerty lokalnych zespołów. To wszystko sprawiło, że bielskie święto czekolady nie tylko stało się sceną do pokazania mniej znanych, niszowych polskich (oraz zagranicznych) marek, ale też doskonałą imprezą dla rodzin.

 


Podczas festiwalu odbył się konkurs tortów artystycznych, które można było podziwiać w samym centrum rynku.   

 

Wyniki konkursu tortów:

I miejsce w kategorii tort: Maria Raczek

 

 


I miejsce w kategorii małe formy cukiernicze: Gabriela Górecka

 


I miejsce nagroda publiczności (głosowanie poprzez Facebook - like):

Kinga Kaczor

 

 

 

Więcej informacji >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Panie nadają tonu. Monika Walecka odczarowuje stereotyp piekarza, Madame Caramel przewodzi po kulinarnych zakątkach Paryża, a sensorka Renata Januszewska odkrywa smakowe niuanse w czekoladzie. Pań nie brakuje w nowym dziale Rzemiosło Przyszłości, jednak mamy też zacne grono Panów. Sprawdź, kto i co się za tym kryje.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji