...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZS w Suchej Beskidzkiej, materiał promocyjny

Anielska słodycz

Autor: Oliwia Serafin; klasa 3 TGA, ZS im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej
Nauczyciel: Krzysztof Maciejowski

Receptura

Ciasto

Składniki
5 całych jaj
3/4 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek kopiastych mąki pszennej
2 łyżki kopiaste mąki ziemniaczanej
1 opakowanie przyprawy do piernika  
3 łyżki kakao
150 g czekolady gorzkiej  

Sposób wykonania
Całe jaja ubić mikserem z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao oraz przyprawę do piernika i roztopioną czekoladą. Włożyć ciasto do natłuszczonej i wysypanej mąką pszennej tortownicy. Piec 30 - 40 minut w temperaturze 160 - 180 °C. Badać wykałaczką czy ciasto jest upieczone .
Ciasto dzielimy na dwie części, które będą przekładane kremem.


 
Krem

Składniki
500 g śmietanka 36%
1 opakowanie cukru waniliowego
3 łyżeczki żelatyny
3 łyżki cukru
1 opakowanie galaretki szafirowej

Sposób wykonania
Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Stężałą galaretkę pokroić w kostkę. Następnie rozpuścić żelatynę w 1/2 szklanki gorącej wody dodając cukier i cukier waniliowy.  Następnie ubijać mikserem w naczyniu schłodzoną śmietanę aż zgęstnieje i stanie się puszysta. Dodać schłodzoną, upłynnioną żelatynę z cukrem. Wymieszać  dokładając wcześniej pokrojoną w kostkę galaretkę i wyłożyć na jedną z części ciasta, przykrywając drugą.


Lukier

Składniki
1 szklanka cukru pudru
50 ml alkoholu 40 %

Sposób wykonania
Do  naczynia dajemy cukier puder wlewając po trochu alkohol. Mieszając mikserem ucieramy na gładka masę. Jeśli masa będzie za gęsta, dodać trochę alkoholu. Przygotowanym lukrem polać wierzch ciasta.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji