...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZS w Suchej Beskidzkiej, materiał promocyjny

Wielkanocny Zajączek

uczeń: Paulina Krupa
ZS im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej

Biszkopt: 2x
6 jaj
4 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 łyżek cukru


Przygotować brytfanki w kształcie koła, wyłożyć papierem do pieczenia. Ubić białka, dodać cukru kryształu .Do żółtek dodać trochę piany utrwalonej cukrem i lekko wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia . Piec w temperaturze 180o.  

Budyń
1 litr mleka
6 jaj [4 całe i 2 żółtka]
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru kryształu
6 łyżek mąki pszennej
6 łyżek mąki ziemniaczanej
200g śmietany 30%

Sposób wykonania
0,5 l mleka zagotować
0,5 l zimnego dodać do niego cukier , jaja cukier waniliowy . Zawiesinę wlać do gotującego się mleka . Zagotować. Ugotowany budyn przelać do miski i posypać cukrem waniliowy.

 

Masa budyniowa
1 kostka masła
1 kostka margaryny
przygotowany wcześniej budyń
50g czekolady  
50g orzechy laskowe
2 łyżki capucino

Sposób wykonania
1 kostka masła i margaryny napowietrzyć.
Dodać dobrze wystudzony budyń i spirytusu ok 50 mililitrów i zmiksować.
Dodać ubitej śmietany i całość wymieszać.
Masę dzielimy na 3 części: do 1. dodajemy czekolady, do 2. capucino, a do 3. starte orzechy.


Rozkrój ciasta
2 biszkopt przekrajamy na 2 części. 1 masa orzechowa, 2 kapuczino. górę  biszkoptu smarujemy masą czekoladowa . 1 biszkopt przekrajamy tak jak na rysunku dekoracja do własnego pomysł.               

Smacznego !!

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji