...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZS w Suchej Beskidzkiej, materiał promocyjny

Niebiańskie mleczko

uczeń: Patrycja Wrzodek
ZS im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej

Biszkopt kakaowy 1
6 dużych jajek
1 szklanka cukru
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka mąki pszennej
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki kakao naturalnego
1,5 łyżki oleju

Biszkopt kakaowy 2
3 duże jajka
pół szklanki cukru
pół czubatej łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka kakao naturalnego
1 łyżka oleju

Biszkopt jasny
3 jajka
pół szklanki cukru
pół szklanki mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie
Białka ubić na sztywno, dosypać cukier i chwilę miksować do jego rozpuszczenia. Następnie dodać żółtka, miksować jeszcze chwilę. Stopniowo dodawać mąkę, kakao przesiane z proszkiem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 30-40 minut.



Mus z białej czekolady
100 g mleka
2 listki żelatyny
245 g czekolady białej
400 g płynnej śmietanki 32%-36%

Wykonanie
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mleko zagotować, stopniowo dodać żelatynę i czekoladę, odstawić na bok. Śmietanę ubić i dodać ją do wystudzonej czekolady.

Mus borówkowy
100 g mleka
2 listki żelatyny
245 g czekolady białej
400 g płynnej śmietanki 32%-36%
200 g purée borówkowe

Wykonanie
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mleko zagotować, stopniowo dodać żelatynę, czekoladę i purée borówkowe. Ubić śmietanę i dodać do niej wystudzoną masę czekoladową.

Wykończenie
1. Biszkopt czekoladowy nasączyć ponczem (rum + herbata),
2. Wylać mus z białej czekolady,
3. Wyciąć paski z jasnego i ciemnego biszkoptu, ułożyć je w podłużną szachownicę na jasnym musie,
4. Wylać na biszkoptową szachownicę mus borówkowy,
5. Udekorować ciasto posypką.

Nauczyciel: Krzysztof Maciejewski

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji