...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Magorex, materiał promocyjny

Bądź gotów na tłusty czwartek

Mięciutkie i pełne nadzienia czy chrupiące, otoczone cukrem pudrem? 27 lutego 2014 r., w tłusty czwartek, przed takim dylematem staną Polacy. Z pewnością w tym dniu nie może zabraknąć ani pączków, ani faworków (chruścików), bo tak nakazuje tradycja! Przezorni cukiernicy i piekarze już planują, jak sobie ułatwić pracę.

Tłusty czwartek to sądny dzień dla cukierników i piekarzy! Mi­strzowie cukiernictwa i piekar­stwa muszą z dużym wyprzedzeniem za­planować produkcję, zamówić surowiec najlepszej jakości, który zapewni niepo­wtarzalny smak tradycyjnych wypieków. Do tego wszystkiego dochodzi też orga­nizacja pracy w zakładzie, a także zapew­nienie odpowiedniego sprzętu – wysokiej wydajności, gwarantującej powtarzalność pączków czy faworków. Jak zwiększyć rze­mieślniczą produkcję bez straty na jakości wypieków i bez uszczerbku na tradycji? Nowej generacji smażalniki oraz au­tomatyczne lub ręczne nadziewarki do pączków firmy MAGOREX sprawdzą się doskonale w małych i średnich zakładach produkcyjnych.

 

 

 

Nowe, izolowane termicznie smażalniki do pączków MAGOREX
• elektroniczna regulacja temperatury
• w komplecie dwa sita i jeden docisk
• wydajność smażenia: do 60 pączków
• dostępne w dwóch wersjach: z ocieka­czem z boku lub z tyłu

 

 

Automatyczne nadziewarki do pączków MAGOREX
• uruchamianie: czujnik zbliżeniowy (wy­starczy zbliżyć dłoń do czujnika, który uruchamia automatyczne nadziewanie dwóch pączków)
• sterowanie elektroniczne: panel do usta­wiania ilości dozowanego nadzienia
• prosta i trwała konstrukcja, wykonana ze stali nierdzewnej
• szybki demontaż części, które można myć pod bieżącą wodą
• Można zmienić podwójną igłę na poje­dynczą, a zamiast pączka lub innego wy­pieku można podstawić naczynie.

Przemysław Bosak, Magorex

Firma MAGOREX - producent urządzeń - zapewnia serwis oraz stały dostęp do części zapasowych do nadziewarek i smażalników.

   
 

Tradycje tłustego czwartku
W starożytności w tłusty czwartek świętowano odejście zimy i nadejście wiosny, folgując sobie w jedzeniu i piciu. Nie brakowało tłustych potraw, szczególnie mięs, oraz wina. Zagryzkę stanowiły pączki przygotowywane z ciasta chlebowego, które nadziewa­no słoniną, boczkiem i mięsem.
Około XVI wieku w Polsce pojawił się zwyczaj jedzenia pączków w wersji słodkiej. W środku miały ukryty mały orzeszek lub migdał. Ten, kto trafił na taki szczęśliwy pączek, miał cieszyć się dostatkiem i powodzeniem.
Faworki to tradycja polska, niemiecka i litewska. Delikatne i kruche ciastka o słodkim smaku są smażone i posypywane cukrem pudrem. W faworkach ważny jest charakte­rystyczny kształt kokardki. Powstaje z podłużnego prostokąta z nacięciem pośrodku. Jeden z krótszych brzegów jest następnie przeciągany przez nacięcie i tworzy kokardkę.

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Na czym polega praca Bibliotekarza Zakwasów? Czym kieruje się w swojej piekarni Master Baker - Paweł Tkaczuk? Jakie są alternatywy dla białego cukru w wypiekach? I kto zajął podium na World Chocolate Masters 2022?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji