...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU, materiał promocyjny

Bake&Play – ruszył największy konkurs dla młodych cukierników

Zimowa eksplozja talentów i słodkich smaków - już dziś rozpoczynają się zmagania młodych cukierników II edycji konkursu Bake&Play!

Pierwsza odsłona pokazała nam jak ogromny talent drzemie w młodych ludziach, którzy rozpoczynają swoją przygodę w cukiernictwie. Niektórzy z nich, przy odrobinie pomocy ze strony bardziej doświadczonych kolegów po fachu, mają szansę stać się mistrzami w swojej branży. I właśnie po to jest ten konkurs. By wyłapywać najzdolniejszych cukierników i pokazywać ich talent światu - mówi pomysłodawca konkursu Bake&Play Jacek Zięba z ZT Kruszwica.

Tym razem rywalizacja będzie przebiegać w krótszym czasie i na uproszczonych zasadach.To ukłon w stronę młodych ludzi, którzy lubią żyć szybko, za to na wysokich obrotach - dodaje ze śmiechem Justyna Łukasik z firmy Warsztat PR, która partneruje konkursowi. Z całą pewnością nie oznacza to, że będą traktowani z taryfą ulgową! Zwłaszcza, że pięcio-osobowemu jury przewodzić będzie Mistrza Świata w Cukiernictwie Mieczysław Chojnowski! Ocenie będą podlegać:estetyka pracy, dekoracja, dobór składników, kreatywność, innowacyjność i technika wykonania.

 



Udział może zarówno uczeń, jak też absolwent szkoły o profilu cukierniczymm, a także pasjonaci, którzy nie ukończyli jeszcze 21 roku życia. Swoje prace uczestnicy mogą zamieszczać na stronie internetowej konkursu od 2 listopada do 13 grudnia. Trzeba się zalogować oraz podać opis do każdego słodkiego dzieła. Młodzi cukiernicy mają do wyboru: ciasto, tort lub deser. Oba dotyczą nadchodzącego zimowego sezonu. Temat pierwszej pracy to "Kraina Lodu". Dodatkowym wymaganiem jest tu konieczność użycia jednego ze składników: cytryny, limonku, chili lub mięty. Drugi deser to własna interpretacja tematu "Słodka eksplozja - Sylwester 2015/16", bez żadnych narzuconych wymagań.

Zwycięży trójka uczestników, których słodkie dzieła zdobędą największą ilość punktów. Warto walczyć, gdyż prócz prestiżu do zdobycia są cenne nagrody: Smartfon Samsung S5, Tablet Lenovo i Słuchawki Monster Beats. Kolejna nagroda selfie stick, trafi do uczestnika, który zdobędzie najwięcej głosów od internautów.


Cała czwórka laureatów weźmie też udział w warsztatach prowadzonych przez Mistrza Świata w Cukiernictwie Mieczysława Chojnowskiego. W szkoleniu wezmą również udział najbardziej aktywni cukiernicy i nauczyciele, którzy wesprą młodych ludzi w słodkich zmaganiach.

Wszystkie informacje na temat konkursu i regulamin dostępne są na stronie Akademia Mistrza. Polecamy śledzić także nasz profil na Facebooku.

Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji