...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU, materiał promocyjny

Bake&Play – ruszył największy konkurs dla młodych cukierników

Zimowa eksplozja talentów i słodkich smaków - już dziś rozpoczynają się zmagania młodych cukierników II edycji konkursu Bake&Play!

Pierwsza odsłona pokazała nam jak ogromny talent drzemie w młodych ludziach, którzy rozpoczynają swoją przygodę w cukiernictwie. Niektórzy z nich, przy odrobinie pomocy ze strony bardziej doświadczonych kolegów po fachu, mają szansę stać się mistrzami w swojej branży. I właśnie po to jest ten konkurs. By wyłapywać najzdolniejszych cukierników i pokazywać ich talent światu - mówi pomysłodawca konkursu Bake&Play Jacek Zięba z ZT Kruszwica.

Tym razem rywalizacja będzie przebiegać w krótszym czasie i na uproszczonych zasadach.To ukłon w stronę młodych ludzi, którzy lubią żyć szybko, za to na wysokich obrotach - dodaje ze śmiechem Justyna Łukasik z firmy Warsztat PR, która partneruje konkursowi. Z całą pewnością nie oznacza to, że będą traktowani z taryfą ulgową! Zwłaszcza, że pięcio-osobowemu jury przewodzić będzie Mistrza Świata w Cukiernictwie Mieczysław Chojnowski! Ocenie będą podlegać:estetyka pracy, dekoracja, dobór składników, kreatywność, innowacyjność i technika wykonania.

 



Udział może zarówno uczeń, jak też absolwent szkoły o profilu cukierniczymm, a także pasjonaci, którzy nie ukończyli jeszcze 21 roku życia. Swoje prace uczestnicy mogą zamieszczać na stronie internetowej konkursu od 2 listopada do 13 grudnia. Trzeba się zalogować oraz podać opis do każdego słodkiego dzieła. Młodzi cukiernicy mają do wyboru: ciasto, tort lub deser. Oba dotyczą nadchodzącego zimowego sezonu. Temat pierwszej pracy to "Kraina Lodu". Dodatkowym wymaganiem jest tu konieczność użycia jednego ze składników: cytryny, limonku, chili lub mięty. Drugi deser to własna interpretacja tematu "Słodka eksplozja - Sylwester 2015/16", bez żadnych narzuconych wymagań.

Zwycięży trójka uczestników, których słodkie dzieła zdobędą największą ilość punktów. Warto walczyć, gdyż prócz prestiżu do zdobycia są cenne nagrody: Smartfon Samsung S5, Tablet Lenovo i Słuchawki Monster Beats. Kolejna nagroda selfie stick, trafi do uczestnika, który zdobędzie najwięcej głosów od internautów.


Cała czwórka laureatów weźmie też udział w warsztatach prowadzonych przez Mistrza Świata w Cukiernictwie Mieczysława Chojnowskiego. W szkoleniu wezmą również udział najbardziej aktywni cukiernicy i nauczyciele, którzy wesprą młodych ludzi w słodkich zmaganiach.

Wszystkie informacje na temat konkursu i regulamin dostępne są na stronie Akademia Mistrza. Polecamy śledzić także nasz profil na Facebooku.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj nowe trendy, takie jak kakao ceremonialne, zainspiruj się recepturami finalistów Mistrzostw Polski na Pralinę, dowiedz się jak tworzyć praliny.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji