...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Szkoła Artystyczna, materiał promocyjny

Będzie się piekło! Ze Sławomirem Korczakiem

Kto by nie słyszał o polskim cukierniku i piekarzu, finaliście World Chocolate Masters 2015, a także właścicielu znanej piekarni Polska European Bakery&Chocolat w Meksyku?! Sławomir Korczak, bo o nim mowa, coraz częściej gości w Polsce dzięki szkoleniom w Szkole Artystycznej W. Kuci w Lublinie. Już w styczniu kolejne warsztaty.

Pierwsze szkolenie Sławomira Korczaka w lubelskiej szkole mistrza Wiesława Kuci odbyło się wiosną 2019 r. I od tego się zaczęło. Niedawno, we wrześniu, przez cztery dni polski piekarz z Meksyku wypiekał z uczestnikami m.in. chleby, foccacię, panettone, brioszki, pain au chocolate, ciabattę, croissanty i wiele innych pyszności.

Podczas szkoleń wypiekane były chleby na zakwasie levain, z których hitem okazał się chleb z ziemniakami i cebulą. Najbardziej wymagającym ciastem było półfrancuskie na croissanty. Uczestniczy uczyli się krok po kroku, jak przygotować to wymagające ciasto: od składania, wałkowania, wycinania po formowanie idealnych francuskich rogalików. Wszystkie te czynności wpływają na prawidłowe listkowanie, czyli cechę, która świadczy o jakości i prawidłowym procesie produkcji croissantów. Nie mogło też zabraknąć tradycyjnego pieczywa wypiekanego w Meksyku na święto Wszystkich Świętych – pan de muerto. Te nieduże, słodkie bułeczki przypominające w smaku pączki zrobiły na uczestnikach niemałe wrażenie.

W styczniu kolejne warsztaty ze Sławomirem Korczakiem

Warsztaty w Lublinie tak spodobały się naszemu rodakowi, a także kursantom, że już w styczniu 2020 r. odbędą się kolejne. Sprawdź, w jakim pieczywie i gastrowypiekach będzie można podszkolić swoje umiejętności!

27-28 STYCZNIA 2020 r.
PIECZYWO WIEDEŃSKIE
(poziom: średniozaawansowany)

TEMATYKA: croissant/pain au Chocolat; wypieki Danish, panettone, babka, conchas, brioche czekoladowy, brioche z kumkwatem i wanilią
ZAPISZ SIĘ TUTAJ

29-30 STYCZNIA 2020 r.
PIECZYWO DLA BISTRO
(poziom: średniozaawansowany)

TEMATYKA: pain au levain serwowany z tajską polędwicą wołową; chleb z ziemniakiem pieczonym i cebulą; ciabatta z roast beef sous vide; baguette rustico (zapiekanka smak by Polska); volkornbrot; bajgiel z łososiem i tzatzyki; Kaiser Roll z wieprzowiną wolno pieczoną; chleb sycylijski; brioche z oliwą z oliwek serwowany z sałatką z tuńczyka.
ZAPISZ SIĘ TUTAJ

ZAPRASZAMY :)

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji