...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Zespół Szkół Zawodowych w Starachowicach, materiał promocyjny

Ciasto Bożonarodzeniowe "Duet"

Autor: Agnieszka Wolińska
Opiekun: Andrzej Czubak

Ciasto kruche

Składniki:
40 dag mąki
160 g cukru pudru
250 g margaryny (temp. pokojowa)
75 g żółtek
70 g śmietany 12 %
15 g proszku do pieczenia
15 g cukru waniliowego

Sposób wykonania
Na stolnice wysypujemy mąkę, następnie łączymy ze sobą: cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, margarynę i śmietanę. Stopniowo łączymy składniki z mąką delikatnie gniotąc ciasto, tak aby go nie zaciągnąć.Gdy ciasto nabierze jednolitej masy rozwałkowujemy je i wykładamy na blachę.

"Jabłka"

Składniki:
1 kg jabłek
55 g bułki tartej
15 g cynamonu
12 g cukru pudru

Sposób wykonania
Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach.Odciskamy bardzo dobrze sok z jabłek. Do odciśniętych jabłek dodajemy bułkę tartą, cynamon i cukier puder. Wszystko łączymy ze sobą. Gotowe jabłka wykładamy na ciasto w blaszce.



Masa serowa

Skladniki:
6 dag budyniu
15 dag margaryny
7 jajek
70 dag sera
25 dag cukru pudru

Sposób wykonania
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem aż do białości. Następnie dodajemy żółtka, ser i budyń.Wszystko razem miksujemy. Do masy serowej dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie wszystko mieszamy.
Gotową masę serową wylewamy na jabłka i pieczemy w 180 stopniach przez godzinę i 10 min.

Jak ciasto wystygnie wyciągamy je z blachy. Można je udekorować według własnego upodobania.

Ciasto zostało nazwane "Duet",  ponieważ w jednym cieście znajdują się go dwa rodzaje "szarlotka" i "sernik".

Smacznego!

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Zawodowych nr 3 w Starachowicach

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji