...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Zespół Szkół Zawodowych w Starachowicach, materiał promocyjny

Różany Ogród

uczennica: Magdalena Cieśla, Zespół Szkół Zawodowych nr 3 w Starachowicach
nauczyciel: prof. Andrzej Czubak

Ciasto "Różany Ogród" wzięło swoją nazwę od rozkwitających wiosennych kwiatów. Aby upamiętnić dzień wiosny moją inspiracją dekoracyjną były soczyste owoce ułożone w kształcie róż.


Składniki


Biszkopt
- 6 jajek
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 8 łyżek oleju
-1 łyżka octu

Masa
- 2 galaretki truskawkowe
- 2 śnieżki
- niepełna szklanka mleka

Dekoracja
- bita śmietana
- świeże owoce (kiwi,banany,mandarynki)



Sposób wykonania

Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, a na koniec resztę składników. Ubijamy na jednolitą masę i pieczemy w rozgrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku, bez termoobiegu. Biszkopt wyjmujemy z formy i czekamy aż wystygnie.

W czasie gdy biszkopt stygnie, rozpuszczamy galaretki i odstawiamy do stężenia. Ubijamy śnieżki z mlekiem i dodajemy tężejącą galaretkę. Kroimy ciasto na 2 części. Na spodnią część wykładamy masę, a drugą przykrywamy. Całość smarujemy bitą śmietaną. Boki ciasta zdobimy za pomocą rękawa cukierniczego. Dekorujemy za pomocą pokrojonych owoców. Gotowe ciasto odstawiamy do schłodzenia.

Życzę smacznego!

 



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Zawodowych nr 3 w Starachowicach

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji