...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Zespół Szkół Zawodowych w Starachowicach, materiał promocyjny

Miodowa Fantazja

Autor: Kenly Carella, Kl. 1 ZSZ nr 3 w Starachowicach
Nauczyciel: Anna Haba

RECEPTURA

CIASTO
500 dag mąki
120 dag cukru pudru
200 g masła
2 jaja
4 łyżki miodu
2 łyżeczki sody rozpuszczonej w 2 łyżkach mleka
 
Przesiać mąkę do miski, dodać pokrojone masło. Zrobić wgłębienie, dodać pozostałe składniki. Ciasto zagnieść, podzielić na 2 lub 3 części, rozwałkować i wylepić na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w temp 175°C ok.10-15 min na jasnobrązowy kolor.
Wypieczone ciasto przełożyć konfiturą z czerwonych mirabelek.
 
LUKIER
1 szklanka cukru pudru
Sok z cytryny
Kurkuma

Do cukru pudru dodać sok z cytryny i kurkumę, aby zabarwić na kolor żółty. Dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
 
MASA CUKROWA
0,5 kostki margaryny lub masła
1 szklanka wody
25 dag mąki pszennej
0,5 kg cukru pudru

Wodę zagotować z tłuszczem. Po zagotowaniu wsypać mąkę, dokładnie wymieszać, chwilę prażyć. Zdjąć z ognia, ostudzić. Dodać cukier puder i wyrobić na gładką masę. Jeśli masa jest klejąca, można dodać cukier puder lub mąkę, żeby uzyskać konsystencję przypominającą plastelinę.
Na masę cukrową można dodać sok z jagód aby ciasto miało ładny wygląd.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Zawodowych nr 3 w Starachowicach



Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

Wypieki wegańskie puratos

pieczywo babuni lesaffre

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji