...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Ciasto Shrek - Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych w Chorzowie

autor: Daria Kuźnik, kl. 3d, Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych w Chorzowie, technik organizacji usług gastronomicznych. Nauczyciel: Izabela Giersberg-Mataniak

RECEPTURA

Biszkopt
5 jaj
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
Kilka kropel ulubionego aromatu do ciast (polecam śmietankowy)

Masa Shrek I
900 ml (1 duża butelka) soku Pysio kiwi + jabłko + banan
3 opakowania budyniu o smaku śmietankowym

Masa Shrek II
400 ml śmietanki kremówki 30%
1 opakowanie galaretki o smaku agrestowym lub kiwi

Dodatkowo
2 paczki delicji
2 opakowania galaretki o smaku agrestowym lub kiwi


Przygotowanie
Biszkopt: Białka jajek ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, wymieszać z żółtkami, aromatem do ciasta i olejem. Następnie małymi porcjami dodawać mąkę i cały czas mieszać. Gotowe ciasto przelać do formy i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez 25-30 minut.

Masa Shrek I: Budyń dokładnie rozpuścić w 1,5 szklanki soku Pysio. Resztę soku zagotować, po czym dodać rozpuszczone budynie z sokiem i całość jeszcze raz zagotować.
Gorącą masę Shrek I rozprowadzić na wystudzonym biszkopcie. Na przestudzonej masie ułożyć delicje.

Masa Shrek II: Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody, pozostawić, aby lekko stężała. Ubić śmietanę kremówkę, pod koniec ubijania powoli wlewać lekko stężoną galaretkę i całość ubijać.

Górna warstwa: 2 galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej wody i odstawić, aby lekko stężały, następnie wylać na masę Shrek II. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Smacznej podróży ze Shrekiem w święta Bożego Narodzenia!


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji