...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Królowa Śniegu - ZS im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej

Patrycja Wrzodek, klasa 2 TGA, ZS im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej, nauczyciel: Krzysztof Maciejowski

RECEPTURA

Ciasto kokosowo-serowe
8 jajek
1 kostka margaryny
25 dag cukru pudru
25 dag kokosu
25 dag sera białego niemielonego
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ser i wymieszać. Dodać ubitą pianę z białek, proszek do pieczenia i kokos, delikatnie wymieszać. Wyłożyć na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 30 minut.


Ciasto makowe
7 białek
7 łyżek cukru
15 dag maku sypkiego
15 dag kokosu
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić z cukrem, dodać resztę składników i delikatnie wymieszać. Piec na brytfance wyłożonej papierem w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut.

 

Masa budyniowa
0,5 mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 laski wanilii
7 żółtek
125 g masła
125 g margaryny
125 g cukru pudru
40 g kakao
50 g whisky

Mleko zagotować z przeciętą laską wanilii, przecedzić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąki i wlać na gotujące się mleko. Ugotować budyń. Kostkę margaryny Palmy utrzeć z 1 szklanką cukru pudru, dodawać ostudzony budyń. Podzielić masę na dwie części. Do jednej części dodać kakao, a drugą pozostawić białą.

SKŁADANIE CIASTA
Ciasto kokosowo-serowe - 1 część masy budyniowej jasnej - ciasto makowe - budyń z kakao - ciasto kokosowo-serowe -
 budyń jasny - ciasto makowe - budyń z kakao.
Ciasto udekorować gwiazdkami, natomiast brzegi obsypać kokosem.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji