...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Królowa Śniegu - ZS im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej

Patrycja Wrzodek, klasa 2 TGA, ZS im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej, nauczyciel: Krzysztof Maciejowski

RECEPTURA

Ciasto kokosowo-serowe
8 jajek
1 kostka margaryny
25 dag cukru pudru
25 dag kokosu
25 dag sera białego niemielonego
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ser i wymieszać. Dodać ubitą pianę z białek, proszek do pieczenia i kokos, delikatnie wymieszać. Wyłożyć na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 30 minut.


Ciasto makowe
7 białek
7 łyżek cukru
15 dag maku sypkiego
15 dag kokosu
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić z cukrem, dodać resztę składników i delikatnie wymieszać. Piec na brytfance wyłożonej papierem w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut.

 

Masa budyniowa
0,5 mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 laski wanilii
7 żółtek
125 g masła
125 g margaryny
125 g cukru pudru
40 g kakao
50 g whisky

Mleko zagotować z przeciętą laską wanilii, przecedzić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąki i wlać na gotujące się mleko. Ugotować budyń. Kostkę margaryny Palmy utrzeć z 1 szklanką cukru pudru, dodawać ostudzony budyń. Podzielić masę na dwie części. Do jednej części dodać kakao, a drugą pozostawić białą.

SKŁADANIE CIASTA
Ciasto kokosowo-serowe - 1 część masy budyniowej jasnej - ciasto makowe - budyń z kakao - ciasto kokosowo-serowe -
 budyń jasny - ciasto makowe - budyń z kakao.
Ciasto udekorować gwiazdkami, natomiast brzegi obsypać kokosem.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji