...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Wiesheu Polska, materiał promocyjny

Co nowego w technologii wypieku sklepowego?

Wypiek sklepowy jest już standardem na rynku, nie jest to raczej dla Państwa zaskoczeniem! Jak zatem moglibyśmy zaskoczyć Państwa w tym obszarze? Jako że mamy pozycję lidera rynku w tej kategorii, spróbujemy rzucić nowe światło na tę kwestię!

Więcej znaczy mniej?!
Na początek wspomnijmy o wydajności. Pojęcie to jest podstawowym parametrem w pracy piekarni, tym razem odniesiemy go do wypieku sklepowego. Co mieliśmy na myśli, pisząc „więcej znaczy mniej”? Chodzi nam o maksymalną liczbę blach, które mogą Państwo na raz wypiekać w jednej stacji piekarniczej od Wiesheu Polska. Większe załadunki to mniej cykli wypiekowych w ciągu dnia pracy, co sprowadza się do m.in. mniejszej ilości zużytej energii na wypiek sklepowy w ujęciu dziennym /miesięcznym/rocznym.

 

Nasza najnowsza stacja piekarnicza E3 umożliwia wypiekanie na maksymalnie 18 blachach w wymiarze 600x400 mm! E3 to już trzecia generacja bardzo popularnej linii pieców Euromat, które od wielu lat pracują u naszych klientów na całym świecie. Jest to urządzenie, które swoim designem, parametrami koresponduje z najnowszymi trendami i wymaganiami rynkowymi. Będziemy tę stację prezentować w pawilonie 5 na stoisku nr 126 podczas targów POLAGRA 2022 w Poznaniu, które odbywają się 26-28 września. Serdecznie zapraszamy!

Automatyka to przyszłość!
Spójrzmy na to z perspektywy dekad od strony stricte procesowej. Wiele lat temu wypiekami zajmowali się wyłącznie piekarze, którzy latami zbierali doświadczenie oraz potrzebną wiedzę. Obecnie w sklepach wypiekiem zajmuje się pracownik, którego głównym zadaniem jest obsługa klienta. Posiadając piec z możliwością stworzenia programu wypiekowego, możemy sobie na to pozwolić. Pracownik ma tylko załadować produkt do pieca oraz go z niego wyciągnąć po zakończeniu programu wypiekowego. Wszystko się zgadza, prawda?

 

Wiesheu poszedł o krok dalej i oferuje swoim klientom specjalny system o nazwie „TrayMotion”. Jest to system, który po nagrzaniu się komory pieca automatycznie otwiera sobie drzwi pieca i samodzielnie wprowadza wszystkie blachy do wnętrza komory wypieku. Podobnie dzieje się po zakończeniu programu wypiekowego, czyli system otwiera drzwi pieca i wysuwa wszystkie blachy z produktami na specjalny wózek załadunkowy stojący przed urządzeniem. Oszczędność energii, oszczędność czasu pracy pracownika, oszczędność produktu (brak strat) oraz wysoka powtarzalność wypieków są na wyciągnięcie ręki – wystarczy sięgnąć po to rozwiązanie.
Mamy już klientów w Polsce, gdzie pracuje „TrayMotion” i jesteśmy dumni z tego, że jako jedyni na rynku posiadamy tego typu innowację w swoim portfolio! Postanowiliśmy zaprezentować to rozwiązanie podczas targów POLAGRA 2022, które odbywają się 26-28 września w Poznaniu. Zapraszamy serdecznie do pawilonu 5 na stoisko Wiesheu Polska nr 126!

Zarządzanie online – system WNET
Jeśli wypiekasz na swoich kilkunastu punktach, to wiesz dobrze, ile kilometrów trzeba pokonać i ile czasu trzeba zarezerwować, aby w każdym punkcie zmienić jakieś parametry wypieku, wgrać nowy program wypiekowy etc.
System WNET to programowe rozwiązanie służące do komfortowego zarządzania piecami podłączonymi w sieć. WNET zapewnia przejrzysty podgląd wykorzystania zasobów, stanowi też wszechstronne narzędzie konserwacyjne i serwisowe!
Zdalne wgrywanie programów wypiekowych, dane serwisowe, eksploatacja urządzenia, a propos tego zagadnienia: kontrola tego, czy urządzenie jest właściwie eksploatowane pod kątem kolejności uruchamiania programów wypiekowych, czasu utrzymania w gotowości do załadunku. To wszystko wpływa przecież na zużycie energii – warto to kontrolować!
Jeśli te funkcjonalności systemu WNET brzmią atrakcyjnie, to ponownie zapraszamy na Targi POLAGRA 2022 odbywające się w Poznaniu 26-28 września. Będziemy prezentować to rozwiązanie w pawilonie 5 na stoisku nr 126.



Technologia hybrydowa
Wiesheu Polska od niedawna posiada w portfolio piec hybrydowy, który wykorzystuje połączenie konwekcji oraz mikrofali. Mowa tu o piecu Atollspeed, potocznie zwanym TURBO piecykiem.

Technologia hybrydowa to taka, która pozwala w TURBO czasie przygotować bardzo szeroki zakres produktów. Na przykład w praktycznie każdej piekarni (sklepie) mocną pozycją od strony wolumenowej jest drożdżówka. Atollspeed w 40 s delikatnie ją podgrzeje, nie zmieniając wyglądu. Klient otrzymujący ciepłą, pachnącą drożdżówkę w tak krótkim czasie będzie zawsze zadowolonym klientem! Do tego dołóżmy możliwość przygotowania zapiekanki w ok. 2 min – takiej chrupiącej, z zarumienionym serem na wierzchu! W jakim czasie serwujesz u siebie taką zapiekankę z pieca piekarniczego lub opiekacza – 8 min?! Coraz więcej piekarzy rozszerza swoją ofertę o śniadania. Atollspeed uwielbia koncept śniadaniowy! W tym urządzeniu z powodzeniem przygotujesz jajecznicę z boczkiem, omlet jajeczny, kiełbaskę z jajkiem sadzonym lub coś na słodko, np. gofry.
Wszystko to oraz wiele innych przykładów możesz również zobaczyć na żywo podczas Targów POLAGRA 2022, które odbywają się 26-28 września w Poznaniu. Atollspeed będzie pracował przez cały czas w pawilonie 5 na stoisku Wiesheu Polska.

 

Tymczasem, jeśli Atollspeed wydaje się być interesującym pomysłem na rozszerzenie oferty, to proszę zajrzeć na kanał „Turbo Poradnik Gastronomii” na platformie YouTube, gdzie znajdziesz odcinek wideo wyjaśniający w sposób szybki i przejrzysty: czym jest i jakie możliwości daje piec Atollspeed.

 * * *

Jak Państwo widzą, nie stoimy w miejscu – rozwijamy nasze technologie z myślą o usprawnianiu wszystkiego, co dotyczy wypieku sklepowego. Technologie rozwijają się bardzo dynamicznie, warto za nimi podążać, ponieważ gwarantuje to przewagę konkurencyjną na rynku i oszczędności! Produkt jest najważniejszy, na pewno wiedzą o tym Państwo jako rzemieślnicy… My wychodzimy z podobnego założenia, dlatego postanowiliśmy wszystkie opisane rozwiązania zaprezentować w trakcie targów branżowych POLAGRA 26-28 września w Poznaniu. Po raz ostatni zachęcamy do wzięcia udziału w tym wydarzeniu i odwiedzenia pawilonu 5, gdzie mieścić się będzie stoisko Wiesheu Polska.

Do zobaczenia
Team Wiesheu Polska

Bieżące wydanie czasopisma

Panettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? Zapraszamy do lektury...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji