...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Zentis Polska, materiał promocyjny

Cytrynowe Orzeźwienie

autor: Arkadiusz Natorski, Marek Budner , Zentis Polska

Surowce
2 czekoladowe blaty biszkoptowo-tłuszczowe 60/40
2000 g  cytryny z Nata de Coco Zentis
2000 g  śmietany kremowej 30%
200 g  żelu neutralnego„na zimno” Zentis
100 g  żelu marakuja „na zimno” Zentis
80 g  żelatyny
320 g  wody

 

Wykonanie
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odstawić do spęcznienia, następnie rozpuścić.
Śmietanę kremową ubić na puszystą masę, dodać cytrynę z Nata de Coco  Zentis , rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Tak przygotowany mus podzielić na dwie równe części. Pierwszą część musu wyłożyć na blat czekoladowy.
Powierzchnię kremu wyrównać. Następnie przykryć drugim blatem, wyłożyć pozostałą część musu.
Całość wyrównać i odstawić do schłodzenia na 30 min.
Całość schłodzonego ciasta pokryć żelem neutralnym „na zimno” Zentis.
Do małej szprycy nałożyć żel marakuja „na zimno” Zentis i wyszprycować na wierzch w formie pasków i rozsmarować.
Dekorować według uznania.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zentis Polska Sp. z o.o.



Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji