...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Zentis Polska, materiał promocyjny

Cytrynowe Orzeźwienie

autor: Arkadiusz Natorski, Marek Budner , Zentis Polska

Surowce
2 czekoladowe blaty biszkoptowo-tłuszczowe 60/40
2000 g  cytryny z Nata de Coco Zentis
2000 g  śmietany kremowej 30%
200 g  żelu neutralnego„na zimno” Zentis
100 g  żelu marakuja „na zimno” Zentis
80 g  żelatyny
320 g  wody

 

Wykonanie
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odstawić do spęcznienia, następnie rozpuścić.
Śmietanę kremową ubić na puszystą masę, dodać cytrynę z Nata de Coco  Zentis , rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Tak przygotowany mus podzielić na dwie równe części. Pierwszą część musu wyłożyć na blat czekoladowy.
Powierzchnię kremu wyrównać. Następnie przykryć drugim blatem, wyłożyć pozostałą część musu.
Całość wyrównać i odstawić do schłodzenia na 30 min.
Całość schłodzonego ciasta pokryć żelem neutralnym „na zimno” Zentis.
Do małej szprycy nałożyć żel marakuja „na zimno” Zentis i wyszprycować na wierzch w formie pasków i rozsmarować.
Dekorować według uznania.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zentis Polska Sp. z o.o.



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji