...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Zentis Polska, materiał promocyjny

Smocza Piramida

autor: Arkadiusz Natorski, Marek Budner, Zentis Polska

Surowce
Blat czerwonej rolady 60/40
1000 smoczego owocu  Zentis
500 g  śmietany 30%
100 g kulek pomarańczowych w zalewie Zentis
50 g  pasty pomarańczowej Zentis
100 g  cukieru
60 g  żelatyny
240 g  wody
200 g  żelu  morelowego Zentis
100 g  żelu marakuja Zentis
50 g  otartej  skórki z pomarańczy, limonki i cytryny


Wykonanie
Blat rolady dzielimy na 3 paski o wymiarach 20, 10 i 5 cm. Formę piramidy wykładamy najszerszym paskiem (20 cm). Namaczamy 40g żelatyny w 160g zimnej wody, odstawiamy aż spęcznieje. Następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej. Do 1000g  smoczego owocu Zentis dodajemy rozgrzaną żelatynę, mieszamy i wylewamy do formy „piramidy” wyłożoną wcześniej wyciętym paskiem rolady. Układamy drugi pasek z rolady (5cm). Namaczamy 20g żelatyny w 80g zimnej wody.

Następnie ubijamy 1000g śmietany 30% i 100g cukru. Namoczoną żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do ubitej śmietany dodajemy 50g pasty pomarańczowej Zentis i żelatynę. Całość delikatnie mieszamy i wykładamy na drugi pasek rolady (5cm), wyrównujemy i przykrywamy trzecim paskiem (10cm)  rolady. Odstawiamy do zastygnięcia na 1 godz.  Schłodzoną roladę wykończamy żelem morelowym Zentis rozgrzanym do temp. 60°C oraz żelem na zimno marakuja Zentis. Wierzch obsypujemy skórka otartą z pomarańczy, limonki i cytryny.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zentis Polska Sp. z o.o.

Przejrzyj nowy numer online lub pobierz pdf PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji