...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Zentis Polska, materiał promocyjny

Sen tropików

autor: Adam Marszałek – Technolog ds. piekarsko-cukierniczych firmy ZENTIS Polska

Receptura opracowana na 2 formy (Fantazja 7) o średnicy 18 cm.

RECEPTURA

Surowce:
4 blaty czekoladowe o średnicy 14cm
850 g śmietana kremowa 30%
850 g krem Kokos – Alkohol Zentis
800 g Owoce Egzotyczne w żelu Zentis
140 g woda
35 g żelatyna
syrop do nasączania



Sposób wykonania:
10 g żelatyny zalać 40 g zimnej wody. Odstawić do spęcznienia. Żelatynę delikatnie podgrzać stale mieszając. Przygotować 500 g Owoców Egzotycznych Zentis i dodać do nich rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać. Owoce podzielić na dwie części, każdą z nich przełożyć do okrągłego rantu o średnicy 14 cm. Odstawić do zastygnięcia. Śmietanę kremową ubić na puszystą masę, dodać do niej krem Kokos-Alkohol Zentis. Pozostałą ilość żelatyny rozpuścić w 100 g wody. Całość wymieszać do uzyskania jednolitej masy.

Napełnić formę używając 1/3 ilości przygotowanego kremu. Następnie umieścić blat czekoladowy, lekko nasączony syropem. Kolejno nakładać 1/3 część kremu, powierzchnię wyrównać, zastygnięte Owoce Egzotyczne i ostatnią część kremu kokosowo- alkoholowego. Wyrównać powierzchnię i na koniec przykryć drugim blatem czekoladowym, delikatnie dociskając. Odstawić do chłodni na min. 2 godz.

Po ściągnięciu, zdejmujemy formę i wierzch ciasta dekorujemy Owocami Egzotycznymi w żelu Zentis, oraz świeżymi owocami.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zentis Polska Sp. z o.o.



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji