...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Zentis Polska, materiał promocyjny

Sen tropików

autor: Adam Marszałek – Technolog ds. piekarsko-cukierniczych firmy ZENTIS Polska

Receptura opracowana na 2 formy (Fantazja 7) o średnicy 18 cm.

RECEPTURA

Surowce:
4 blaty czekoladowe o średnicy 14cm
850 g śmietana kremowa 30%
850 g krem Kokos – Alkohol Zentis
800 g Owoce Egzotyczne w żelu Zentis
140 g woda
35 g żelatyna
syrop do nasączania



Sposób wykonania:
10 g żelatyny zalać 40 g zimnej wody. Odstawić do spęcznienia. Żelatynę delikatnie podgrzać stale mieszając. Przygotować 500 g Owoców Egzotycznych Zentis i dodać do nich rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać. Owoce podzielić na dwie części, każdą z nich przełożyć do okrągłego rantu o średnicy 14 cm. Odstawić do zastygnięcia. Śmietanę kremową ubić na puszystą masę, dodać do niej krem Kokos-Alkohol Zentis. Pozostałą ilość żelatyny rozpuścić w 100 g wody. Całość wymieszać do uzyskania jednolitej masy.

Napełnić formę używając 1/3 ilości przygotowanego kremu. Następnie umieścić blat czekoladowy, lekko nasączony syropem. Kolejno nakładać 1/3 część kremu, powierzchnię wyrównać, zastygnięte Owoce Egzotyczne i ostatnią część kremu kokosowo- alkoholowego. Wyrównać powierzchnię i na koniec przykryć drugim blatem czekoladowym, delikatnie dociskając. Odstawić do chłodni na min. 2 godz.

Po ściągnięciu, zdejmujemy formę i wierzch ciasta dekorujemy Owocami Egzotycznymi w żelu Zentis, oraz świeżymi owocami.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zentis Polska Sp. z o.o.



Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji