...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Czekoladki w wersji lux

Portugalski chocolatier Daniel Gomez stworzył najdroższą czekoladkę świata. Wpis do Światowej Księgi Rekordów Guinnessa zapewniła mu pokryta 23-karatowym złotem pralina w kształcie diamentu warta ok. 10 tys. dolarów.

Czekoladka „Glorious” autorstwa Gomeza, właściciela wytwórni Daniel’s Chocolate w Leiri, odebrała zaszczytny tytuł „najdroższej czekoladki świata” wartej 250 dolarów trufli La Madeline au Truffe produkowanej przez Duńczyka Fritza Knipschildta. Swoją niebotyczną cenę 9489 dolarów (ok. 7728 euro) za sztukę zawdzięcza wykorzystaniu bardzo rzadkich i niezwykle ekskluzywnych składników. Oprócz płatków 23-karatowego złota, które są często stosowane w cukiernictwie, Portugalczyk zastosował w recepturze m.in. ciemną czekoladę Valrhona, szafran, białą truflę Périgord, biały olej truflowy oraz wanilię z Madagaskaru.

Czekoladka pokazana została po raz pierwszy podczas odbywającego się w marcu br. Międzynarodowego Festiwalu Czekolady w portugalskim mieście Óbidos. Dla klientów o zasobnych portfelach, m.in. ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Rosji, Angolii oraz Argentyny przygotowano 1000 sztuk tych nietuzinkowych pralin w specjalnym pudełku z podstawą z lakierowanego drewna oraz kryształowym kloszem ozdobionym tysiącami kryształów Swarovskiego i złotą wstążką. Każde opakowanie wzbogacone jest również seryjnym złotym grawerunkiem, który potwierdza autentyczność produktu oraz zwiększa prestiż wynikający z jego zakupu

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji