...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AM, materiał promocyjny

Czysta etykieta - seminarium Pfahnl

Produkty z tzw. czystą etykietą (clean label) zdominowały marcowe seminarium firmy Pfahnl. Spotkanie odbyło się 8 marca 2012 r. w Centrum Szkoleniowym firmy w Litomyślu.

Rośnie sprzedaż dodatków i polepszaczy do pieczywa typu "clean label" i nie ma wątpliwości, że trend pozostanie zwyżkowy, ponieważ takie są oczekiwania konsumentów i producentów. Pojęcie "clean label" obejmuje przejrzyste i szczegółowe zdefiniowanie składników. Jest przede wszystkim świadomą rezygnacją ze sztucznych barwników, środków konserwujących, środków wzmacniających smak, jak glutaminian sodu.

Dla producentów, którzy chcą oferować pieczywo zdrowe bez zbędnych dodatków chemicznych, firma Pfahnl opracowała szereg produktów zgodnych z najnowszymi trendami światowymi. Podczas marcowego spotkania prezentacja segmentu clean label obejmowała:

- baza drożdżowa do produkcji ciast drożdżowych maślanych,
- dodatek przedłużający świeżość pieczywa,
- pieczywo ziarniste Młynarz, gotowa mieszanka ziaren do pieczywa,
- pieczywo ziarniste Kłos - gotowa mieszanka do produkcji pieczywa pszenno-żytniego.

W kolejnym wydaniu "Mistrza Branży" przyjrzymy się dokładnie wybranym produktom typu clean label.

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji