...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , GETH, materiał promocyjny

Expo Sweet 2023 – podsumowanie targów przez firmę Geth

Zakończyła się jubileuszowa, 15. edycja Expo Sweet w Warszawie. Choć hale tych targów zdominowane zostały przez wydarzenia oraz nowości cukierniczo-lodziarskie, liczba odwiedzających, a tym samym zainteresowanie urządzeniami piekarskimi były nadspodziewanie duże.

Kto nas odwiedził?
Klienci z terenu całej Polski (niebagatelne znaczenie ma centralne położenie Warsza­wy), klienci, którzy mają koncepcję stwo­rzenia butiku piekarniczego i poszukują technologii oraz wyposażenia, klienci, któ­rzy dowiedzieli się o nowościach na naszym stoisku, np. o bezolejowej dzielarce ARTE­ZEN czy autorskiej stacji rozładunku peel­boardów z wózków garowniczych AMOS.

 

Nastroje inwestycyjne
Mimo trudnej sytuacji rynkowej (inflacja, rosnące koszty energii) nie dało się odczuć rezygnacji, wręcz przeciwnie dominowały optymizm i zapał do inwestycji w urządze­nia pozwalające na redukcję kosztów eks­ploatacji oraz eliminację fizycznej, trudnej pracy w rzemiośle (stacje automatycznego załadunku pieców wsadowych, stacja naci­nania pieczywa, bezolejowe dzielarki, robot do rozładunku peelboardów, automatyczne przelotowe smażalniki).

 

Co się cieszyło poularnością?
Zainteresowaniem cieszyły się rozwiązania zdalnego nadzoru, kontroli czy sterowania stacjami odpieku pieczywa MIWE. Klien­ci szukali również informacji dotyczących efektywnych i sprawdzonych systemów odzysku energii. Hasło reklamowe „dzielarka bezolejowa” zatrzymywało gości przy dzielarce do chle­ba CALYBRA marki ARTEZEN. Użytkownicy dzielarek olejowych z dużym apetytem pa­trzyli na naszą „nowość”, kalkulując swoje oszczędności wynikające z zastosowania systemu oil free. Dla podniesienia jakości produktów (roż­nej wielkości i smaku) klienci poszukiwali nowych technologii. Z przyjemnością ofe­rowaliśmy urządzenie do produkcji kwasu pszennego Tradilevain. Kwas pszenny, który cechuje się znacznie łagodniejszym niż kwas żytni smakiem i zapachem, podnosi jakość nie tylko tradycyjnego pieczywa, ale i pro­duktów delikatesowych, w tym pączków. Goście zainteresowani byli również piecem MIWE condo ze względu na różną wielkość przeznaczonym zarówno do zakładów rze­mieślniczych, jak i sklepów z odpiekiem, cukierni czy hoteli. Z powodu zastosowania płyt hertowych upieczony w tym piecu pro­dukt przywołuje w pamięci smak pieczywa rustykalnego.

Naszym największym eksponatem był ro­bot do rozładunku peelboardów z wóz­ków garowniczych o nazwie AMOS. Jest to ogniwo uzupełniające automatyzację załadunku pieców wsadowych, w przypad­ku kiedy produkty z garowni wyjeżdżają na wózku z peelboardami. Robot samo­dzielnie przejmuje odbiór desek z wózka, przekazując je na taśmę transportową. Niebagatelne znaczenie ma fakt, że deli­katna struktura garowanego kęsa pozo­staje nienaruszona. Jak określił to jeden z naszych klientów, ten robot wykonuje „kawał dobrej roboty”.



Organizacja
Organizator targów stanął na wysokości zadania. Przygotowanie imprezy, działania reklamowe przyniosły bardzo dobre efek­ty w zakresie frekwencji. Miła atmosfera, sprawna organizacja sprzyjały nie tylko wystawcom, ale i odwiedzającym. W dobie dostępności materiałów rekla­mowych, filmów czy tzw. „showroomów”, gdzie w szczegółach można obejrzeć pre­ferowane urządzenie, przyciągnięcie tak dużej liczby ludzi z branży mogło wydawać się nie lada wyzwaniem. Jednak po raz kolejny okazuje się, że wirtualne spotka­nia z klientami nie zastąpią tych na żywo, aczkolwiek mogą być (wartościowym ską­dinąd) uzupełnieniem ścieżki prowadzącej do zakupu. Jako wystawca jesteśmy bardzo zadowo­leni ze spotkań na naszym stoisku. Nie każde oznacza „nowy projekt handlowy”, ale z pewnością jest swego rodzaju baro­metrem nastrojów rynkowych i inspiracją do świadczenia jeszcze lepszych usług.

Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji