...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Fermentatory – wytwarzacze kwasów piekarskich

Dobrej jakości chleb to chleb na zakwasie. W nowoczesnej piekarni, która dba o jakość wypiekanego w niej pieczywa nie może zabraknąć więc specjalnych wytwarzaczy kwasu, zwanych fermentatorami lub żurownikami. Zapraszamy do przeglądu maszyn oraz surowców, które ułatwią pracę każdemu zakładowi.

Proces ukwaszania ciast żytnich i pszennych wymaga gruntownej wiedzy i długoletnich doświadczeń. Tylko wówczas możemy uzyskać produkt, który nie tylko klienci zaakceptują, ale rozsmakują się w nim! Niestety wytwarzanie kwasu nawet przez kogoś, kto zna tajniki tej sztuki jest kwestią ogromnej dokładności. Łatwo jest więc ten wielogodzinny proces popsuć. Wystarczy lekka zmiana temperatury lub skrócenie czasu jednej z faz ukwaszania. Na szczęście z pomocą piekarzom przychodzi nauka i technika! 

 

W specjalnym dodatku na ISSUU (link do naszego kanału >>) znajdziecie przegląd przegląd maszyn do produkcji kwasów. Poznacie też ciekawą historię wynalezienia tej technologii, która sięga jeszcze początków XXI wieku i została wynaleziona w Niemczech. Dowiecie się jak wyglądają i działają te maszyny. Są one doskonałym łącznikiem między nowoczesnością, a tradycyjnym rzemiosłem, ponieważ to piekarz ma kontrolę nad całym procesem, dodając do odpowiednich zbiorników mąkę i wodę oraz ustawiając odpowiednią temperaturę. 

Zanim wybierzecie maszynę do swojego zakładu, koniecznie poznajcie się z kryteriami zakupu, które pozwolą zoptymalizować wydane koszta. Możecie wybierać spośród większych i mniejszych urządzeń o różnym zaawansowaniu technologicznym. Zapraszamy do zapoznania się z przeglądem >>> KLIK!   

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji