...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kruszwica, materiał promocyjny

Kolejny start Polaków na Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników

W dniach 13-15 marca 2014 roku odbyła się kolejna edycja Mistrzostw Świata Młodych Cukierników organizowanych przez Międzynarodową Unię Piekarzy i Cukierników. W tym roku zawodników gościło Taipei na Tajwanie. Polskę reprezentował 22 letni gdańszczanin Michał Kumur, który zajął 10 miejsce.

Wymagania postawione w regulaminie zawodów wystawiały na próbę wszechstronność młodych cukierników. Każdy uczestnik w ciągu dwóch dni musiał przygotować: eksponat z karmelu, tort, deser na talerzu, pralinki, figurki marcepanowe oraz deser lodowy. Należy wspomnieć, że składniki do przygotowania deseru na talerzu uczestnicy poznawali dopiero dzień przed zawodami.

Tematem przewodnim prac Michała Kumura był „Wodny świat”. Polak sportową postawą zapewnił wszystkim wspierającym go powód do dumy i pozytywny odbiór polskiego cukiernictwa na tak prestiżowych zawodach. O końcowym rezultacie, jak na Mistrzostwa przystało, decydowała różnica kilku punktów.



Akademia Mistrza, inicjatywa utworzona i prowadzona przez ZT. Kruszwica S.A., która podjęła się przygotowań Michała, umożliwiła również uczestnictwo w Mistrzostwach w charakterze zawodnika rezerwowego drugiemu Polakowi, Stefanowi Okule, 20-letniemu uczniowi cukiernictwa z Białegostoku, zeszłorocznemu Mistrzowi Polski Uczniów Szkół Cukierniczych.


Zakłady Tłuszczowe "Kruszwica" S.A. – największy w Polsce i jeden z największych w Europie Środkowej, przetwórca nasion oleistych i producent tłuszczów roślinnych. Spółka specjalizuje się w produkcji wysokiej roślinnych olejów konfekcjonowanych, margaryn oraz tłuszczów dla rynku konsumenckiego, cukierniczego, HORECA oraz przemysłowego. ZT Kruszwica S.A. zainicjowały powstanie Akademii Mistrza, której głównym celem jest wspieranie i rozwój polskiego rzemiosła cukierniczego

Bieżące wydanie czasopisma

Lekko i kolorowo - jesień z nowym Mistrzem Branży. Niebieski chleb, czarna beza, czekoladowa anatomia i desery ze szczawiem - to tylko niektóre smaczki, które znajdziecie na łamach jesiennego wydania.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji