...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

I Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej na Śląsku Cieszyńskim

Gdzie najlepiej promować rzemieślnicze produkty ekologiczne oraz tradycyjne? Oczywiście lokalnie, bez dużych kosztów, za to docierając do konkretnej społeczności. 28 września br. odbędą się I Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej w Kończycach Małych na Śląsku Cieszyńskim.

Inicjatorką wydarzenia jest Joanna Gwizdała, obecna radna w Kończycach Małych. To nie pierwszy dobry pomysł operatywnej Ślązaczki. Po raz pierwszy jako nauczycielka w Zespole Szkół Technicznych i Ogólnokształcących w Skoczowie zorganizowała konkurs dla uczniów pt. „Ciasteczkowy zawrót głowy”, promując tradycję wypieku ciasteczek  bożonarodzeniowych na Śląsku Cieszyńskim. Jej wychowankowie doskonale znają jej zamiłowanie do żywności ekologicznej i tematyki Sprawiedliwego Handlu (Fair Trade). Dziś Pani Joanna, przy dużym wsparciu pani sołtys Kończyc Małych, postanowiła pokazać walory żywności BIO i tradycyjnej lokalnej społeczności.

Warto tu być

Jak się okazuje, żywność ekologiczna to nie tylko modny trend w dużych miastach. Coraz częściej żywnością produkowaną bez użycia kontrowersyjnych środków ochrony roślin, sztucznych nawozów są zainteresowane społeczności w małych miejscowościach. Warto do nich dotrzeć.

– Chcemy promować ekologiczne metody uprawy i produkcji żywności wśród mieszkańców gminy, w szczególności rolników. Będzie możliwość porozmawiać z wystawcami, dowiedzieć się, w jaki sposób uzyskać BIO certyfikat, zaopatrzyć się w produkty od polskich producentów żywności organicznej czy wysokiej jakości wyrobów tradycyjnych. Postaramy się rozkochać mieszkańców Kończyc Małych i okolicznych miejscowości do smacznego i zdrowego jedzenia oraz pokazać, ile ciekawych produktów polskich producentów jest do odkrycia – zapewnia Joanna Gwizdała. Dodaje, że wystawa została wzbogacona o atrakcje i niespodzianki, m.in. warsztaty z pszczelarzami, warsztaty kulinarne dla dzieci oraz losowanie upominków.

Dobre miejsce dla BIO cukierni i piekarni

Pierwsza edycja targów jest szczególna. W tym roku organizatorzy nie pobierają opłat od firm zainteresowanych wystawieniem się w Kończycach Małych, za to stawiają na szeroki wachlarz produktów spożywczych. Obok przetworów z owoców, wyrobów z mleka, miodów, wędlin, nie zabraknie ekologicznego chleba. Choć lista wystawców powoli się zamyka, Joanna Gwizdała zachęca cukiernie ze Śląska oferujące produkty BIO do wzięcia udziału w I Targach Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej.

Kontakt do Joanny Gwizdały, koordynatorki targów: 880 148 834

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj nowe trendy, takie jak kakao ceremonialne, zainspiruj się recepturami finalistów Mistrzostw Polski na Pralinę, dowiedz się jak tworzyć praliny.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji