...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

I Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej na Śląsku Cieszyńskim

Gdzie najlepiej promować rzemieślnicze produkty ekologiczne oraz tradycyjne? Oczywiście lokalnie, bez dużych kosztów, za to docierając do konkretnej społeczności. 28 września br. odbędą się I Targi Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej w Kończycach Małych na Śląsku Cieszyńskim.

Inicjatorką wydarzenia jest Joanna Gwizdała, obecna radna w Kończycach Małych. To nie pierwszy dobry pomysł operatywnej Ślązaczki. Po raz pierwszy jako nauczycielka w Zespole Szkół Technicznych i Ogólnokształcących w Skoczowie zorganizowała konkurs dla uczniów pt. „Ciasteczkowy zawrót głowy”, promując tradycję wypieku ciasteczek  bożonarodzeniowych na Śląsku Cieszyńskim. Jej wychowankowie doskonale znają jej zamiłowanie do żywności ekologicznej i tematyki Sprawiedliwego Handlu (Fair Trade). Dziś Pani Joanna, przy dużym wsparciu pani sołtys Kończyc Małych, postanowiła pokazać walory żywności BIO i tradycyjnej lokalnej społeczności.

Warto tu być

Jak się okazuje, żywność ekologiczna to nie tylko modny trend w dużych miastach. Coraz częściej żywnością produkowaną bez użycia kontrowersyjnych środków ochrony roślin, sztucznych nawozów są zainteresowane społeczności w małych miejscowościach. Warto do nich dotrzeć.

– Chcemy promować ekologiczne metody uprawy i produkcji żywności wśród mieszkańców gminy, w szczególności rolników. Będzie możliwość porozmawiać z wystawcami, dowiedzieć się, w jaki sposób uzyskać BIO certyfikat, zaopatrzyć się w produkty od polskich producentów żywności organicznej czy wysokiej jakości wyrobów tradycyjnych. Postaramy się rozkochać mieszkańców Kończyc Małych i okolicznych miejscowości do smacznego i zdrowego jedzenia oraz pokazać, ile ciekawych produktów polskich producentów jest do odkrycia – zapewnia Joanna Gwizdała. Dodaje, że wystawa została wzbogacona o atrakcje i niespodzianki, m.in. warsztaty z pszczelarzami, warsztaty kulinarne dla dzieci oraz losowanie upominków.

Dobre miejsce dla BIO cukierni i piekarni

Pierwsza edycja targów jest szczególna. W tym roku organizatorzy nie pobierają opłat od firm zainteresowanych wystawieniem się w Kończycach Małych, za to stawiają na szeroki wachlarz produktów spożywczych. Obok przetworów z owoców, wyrobów z mleka, miodów, wędlin, nie zabraknie ekologicznego chleba. Choć lista wystawców powoli się zamyka, Joanna Gwizdała zachęca cukiernie ze Śląska oferujące produkty BIO do wzięcia udziału w I Targach Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej.

Kontakt do Joanny Gwizdały, koordynatorki targów: 880 148 834

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji