...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

III Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników i Piekarzy SweetTARGi 2014

Młodość, pasja i rock and roll! Tak najkrócej można podsumować tegoroczną edycję konfrontacji adeptów sztuki cukierniczej i piekarskiej na targach branżowych SweetTARGi 2014.

Ideą Zespołowych Mistrzostw Młodych Cukierników i Piekarzy jest otwartość i ogólna dostępność oraz współpraca przeciwstawiona rywalizacji. Pogodna i życzliwa atmosfera oraz dowolność w wyborze tematu i formy pracy to atuty odróżniające organizowane przez MAMZ konkursy od podobnych imprez. W III Mistrzostwach Młodych Cukierników i Piekarzy wzięło udział 30 uczniów z Tarnowskich Gór, Zabrza, Lublina, Krakowa, Rybnika, Rydułtów, Żor i Jastrzębia-Zdroju. Podczas dwóch dni zmagań swój talent i umiejętności zaprezentowało 15 dwuosobowych zespołów młodych cukierników i piekarzy. Rodzynkiem wśród występujących była Teresa Trzaskalik, absolwentka MAMZ, która prowadziła autorskie pokazy karmelarstwa oraz sugarcraftingu.

Tort przygotowany przez Teresę Trzaskalik, młodą, świetnie zapowiadającą się mistrzynię cukiernictwa :)

Ewenementem tegorocznej edycji Mistrzostw była również omal 100% zgodność członków komisji oceniającej co do wyboru wyróżnionych prac. 


W kategorii Piekarz za najlepszą organizację pracy, technikę wykonania, temat i efekt końcowy wyróżniono następujące zespoły:


1. miejsce: Karolina Mendel, Sebastian Mastalerz – reprezentacja Zasadniczej Szkoły Zawodowej nr 15 w Lublinie
Temat dzieła: Kompozycja przestrzenna z ciasta martwego inspirowana pracami Wiesława Kuci


2. miejsce: Aleksandra Próchnicka, Julita Juszczyk – reprezentacja OHP w Rybniku
Temat dzieła: Wiatrak, kompozycja przestrzenna z ciasta piernikowego.

(od lewej) Aleksandra Próchnicka z Julitą Juszczyk z opiekunem OHP Katarzyną Piełką (fot. Szymon Konkol)


3. miejsce: Konrad Cieśnielewski, Grzegorz Krzemecki – reprezentacja Zespołu Szkół Spożywczych w Zabrzu
Temat dzieła: Chleb okolicznościowy dekorowany ornamentami roślinnymi z ciasta martwego

fot. Szymon Konkol

W kategorii Cukiernik za najlepszą organizację pracy, technikę wykonania, temat i efekt końcowy wyróżniono następujące zespoły:

 

1. miejsce: Kinga Szulik, Agata Wuzik – zespół honorowo reprezentujący MAMZ i firmę Savpol

Temat dzieła: "Cylinder Szalonego Kapelusznika", kompozycja przestrzenna wykonana na bazie ciasta biszkoptowego dekorowana kremami i masami plastycznymi.



2. miejsce: Agnieszka Sokół, Dawid Rodzik – zespół reprezentujący Cukiernię Lodziarnię Melba (Krzeszowice)
Tort trzypiętrowy wykończony masami plastycznymi i udekorowany ornamentem kwiatowym 

fot. Szymon Konkol


3. miejsce: Klaudia Kolano, Mateusz Puzyno – zespół reprezentował Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach oraz firmę Baker.
Temat dzieła: Skrzypce Stradivariusa, praca wykonana z przekładanych kremem blatów biszkoptowych wykończona cukrem plastycznym.

Przyznano również nagrodę specjalną dla Teresy Trzaskalik za prowadzone podczas dwóch dni autorskie pokazy karmelarstwa i sugarcraftingu.

Młodym Mistrzom gratulujemy kreatywności!

 

źródło: MAMZ
fot. Mistrz Branży

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji