...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Rekordowo czekoladowy smok na SweetTARGach 2017

Będzie piękna, inspirowana japońskimi grafikami nurtu ukiyo-e i bardzo słodka. Czy cukiernikom uda się pobić rekord Polski i wykonać najwyższą rzeźbę z czekolady plastycznej? Przekonamy się o tym 25 marca 2017 r. podczas VIII SweetTARGów, w nowoczesnych przestrzeniach Międzynarodowego Centrum Kongresowego w Katowicach.

Drużyna utalentowanych śmiałków stanie przed nie lada wyzwaniem: planują wyrzeźbić w czekoladzie plastycznej wspaniałego smoka, którego postać będzie nawiązywała do pięknego nurtu w japońskiej sztuce ukiyo-o (dosłownie: obrazy przepływającego świata). Rzeźba ma mieć ponad 2,5 metra wysokości i zostanie w całości wykonana ręcznie, artyści cukiernicy nie będą używać form, a pomalują ją aerografem.

Liderem grupy jest Damian Wiśniewski, cukiernik, właściciel pracowni Creative Pastry Chef w Sosnowcu, pasjonat kultury i sztuki czasów feudalnej Japonii (zwłaszcza okresu Edo). Zwycięzca konkursu Wystawa Tortów Okolicznościowych Expo Sweet 2015, nominowany złotem w kategorii „figurka” na Cake International Birmingham 2016, uczestnik Sweet Team Poland – grupy polskich sugarcrafterów, która na Cake International Birmingham 2016 została nagrodzona złotem i zdobyła drugie miejsce w kat. Cake Collaborations.

 

Damianowi Wiśniewskiemu pomagać będą: Łukasz Parzymski oraz Teresa Trzaskalik.

Łukasz Parzymski jest doradcą technologicznym w firmie Master Martini Polska Sp. z o.o. oraz wykładowcą w Centrum Kreacji Master Martini. Od 20 lat związany z branżą cukierniczo-lodziarską. Pracował w renomowanych cukierniach w Polsce. Specjalizuje się w pracy z czekoladą oraz cukiernictwie modernistycznym. Był współtwórcą czekoladowego drzewa "Jabłoni" o wysokości 3,5 m, które budowano przez ponad pół roku i zostało przedstawione publiczności podczas Festiwalu Czekolady, Kawy i Herbaty.

Trzecim członkiem zespołu jest Teresa Trzaskalik, utalentowana technolog w firmie AKO. Pasjonuje się karmelem, który wypełnia jej każdą wolną chwilę – prowadzi szkolenia, uczestniczy w pokazach i prowadzi bloga o karmelu: inspiracje-cukiernicze.blogspot.com. Współpracuje też ze szkołami zawodowymi, przygotowując młodzież do konkursów cukierniczych.

Zespół zamierza zużyć do rzeźbienia ponad  50 kg czekolady plastycznej i ponad 30 kg masy cukrowej oraz niezliczoną ilość żelowych barwników, a umożliwią mu to Partnerzy słodkiego eventu: firma Master Martini (Partner Główny) oraz firma AKO (Partner Wspierający).

Rzeźba będzie budowana na specjalnie przygotowanym stoisku i każdy z gości targów będzie mógł osobiście dopingować śląsko-małopolski team. Gdy cukiernicy skończą pracę, do działań przystąpią Kontrolerzy Rekordów Polski, którzy skrupulatnie zmierzą dzieło i wydadzą opinię, czy ustanowiono nowy rekord Polski, a jeśli się to uda, nagrodzą artystów.

Zapraszamy wszystkich kochających słodycze do kibicowania dzielnej drużynie.

Sweet TARGi, MCK Katowice, 25 marca 2017 r.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji