...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , GETH, materiał promocyjny

Instalacje termoolejowe – ich montaż powierz profesjonalistom

Rynek piekarniczo-cukierniczy jest jednym z najbardziej dynamicznie rozwijających się branż przemysłu spożywczego w Polsce. Wymiernym tego dowodem są inwestycje. Na etapie budowy lub planowania są duże hale produkcyjne, w wielu nowo wybudowanych zakładach rozpoczęto już produkcję. Wykonanie, architektura oraz wyposażenie tych ha

Wykonanie, architektura oraz wyposażenie tych hal świadczą o nowych standardach jakości i estetyki. W konstrukcjach dominuje zazwyczaj wysokogatunkowa, higieniczna stal nierdzewna.

Poszukując sposobów na produkcję pieczywa o najwyższych standardach, polscy piekarze coraz częściej stawiają na termoolejowe instalacje piecowe. Ich montaż wymaga od wykonawcy nie tylko doświadczenia i kompetencji, coraz częściej ważna jest także estetyka. Szczególnym wyzwaniem w przypadku tych systemów jest termoolejowa instalacja rurowa wraz z kotłem grzewczym. Gorący olej podgrzany do odpowiedniej temperatury z kotłowni instalacją rurową dostarczany jest do pieców. Im krótsza droga prowadzenia instalacji rurowej, tym lepiej. Jednak nie zawsze jest to możliwe, więc często rury zajmują znaczną część piekarni. Absolutne minimum wykończenia tego typu instalacji stanowi izolacja termiczna, która nie wygląda estetycznie i nie jest trwała. Po kilku latach raczej odstrasza, niż przyciąga wzrok. Co więcej, w przypadku nieszczelności rur, raz zdjęta nadaje się do wyrzucenia.

 

Nowe standardy wykonania instalacji rurowej przewidują nałożenie na orurowanie specjalnych prasowanych kształtek izolacyjnych, które są pokryte płaszczem metalowym przygotowanym na miarę. Takie wykończenie nie tylko chroni, ale także podnosi estetykę. Ponadto zewnętrzna blacha osłania systemy rurowe przed uszkodzeniami mechanicznymi i sprawia, że łatwiej utrzymać je w czystości. W razie awarii można ją zdjąć, a po naprawie ponownie założyć. Nie mniej istotnym argumentem przemawiającym za stosowaniem profesjonalnych technik izolacyjnych jest o około 30% mniejszy spadek temperatur rejestrowany na drogach przesyłu gorącego oleju.

 

 

Tzw. „projekt z jednej ręki” ma w przypadku zakładania termoolejowej instalacji piecowej przewagę nad realizacją z udziałem kilku podwykonawców, którzy nie czują się odpowiedzialni za całokształt. Dla inwestora posiadanie doświadczonej ekipy montażowej jest znacznym ułatwieniem, gdyż nie musi dopełniać kwestii formalnych z każdym z podwykonawców z osobna. O profesjonalizmie takiej firmy montażowej świadczy podejście do całej instalacji, począwszy od przygotowania projektu. Standardem są projekty wykonane w systemie 3D, naturalnie poprzedzone indywidualną inwentaryzacją budynku czy hali. Doświadczona ekipa montażowa z racji wieloletniego doświadczenia jest w stanie przewidzieć ewentualne przeszkody i czasowo dobrze rozplanować poszczególne etapy robót. Ponadto zazwyczaj posiada narzędzia diagnostyczne, umożliwiające trafne podejmowanie decyzji w przypadku niejasności. Nie ulega wątpliwości, że najlepszym testem na wysoką jakość świadczonych usług są bezawaryjność, długa żywotność oraz estetyka wykonania instalacji termoolejowej.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji