...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Jubileuszowa edycja Turnieju z Ambasadorem

20-22 kwietnia br. we Wrocławiu odbędzie się finał Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. To będzie wyjątkowa 25. edycja!

Ogólnopolski Turniej od 25 lat promuje piekarstwo i cukiernictwo wśród młodzieży, wyłania też prawdziwe perełki i talenty. Co ważne, udział w konkursie otwiera przed uczestnikami możliwości zdobycia atrakcyjnej pracy w renomowanych zakładach rzemieślniczych w kraju i za granicą.

Do kolejnego wielkiego finału szykują się właśnie następni uczniowie w wieku 16-19 lat, uczęszczający do szkół branżowych w całej Polsce. Młodzież, jak co roku, przeszła eliminacje szkolne i wojewódzkie, przed nią ostatnie „sito” we Wrocławiu 20-21 kwietnia. W stolicy Dolnego Śląska zaprezentują wypieki zgodne z tematem przewodnik: "Cuda świata". Prezentacja wszystkich wyrobów wykonanych przez finalistów turnieju będzie miała miejsce podczas uroczystej gali – 22 kwietnia w Sali Wielkiej wrocławskiego ratusza.

 

Po raz pierwszy w swojej historii turniej ma ambasadora! W tej roli wystąpi Angelika Chwyć, utalentowana polska dekoratorka. – Bardzo się cieszę, że Dolnośląska Izba Rzemieślnicza zaprosiła mnie do udziału w wydarzeniu w roli ambasadora. To nobilitacja, ale też zobowiązanie. Dla mnie to nowy rozdział! Cieszę się na możliwość reprezentowania turnieju, promowania sztuki dekoracji wśród nauczycieli i uczniów podczas szkoleń, a także dzielenia się moją pasją – skomentowała z uśmiechem Angelika Chwyć. Artystka pojawi się we Wrocławiu jako przedstawicielka firmy Saracino, włoskiego producenta surowców dla sugarcrafterów.

Organizatorami turnieju są: Dolnośląska Izba Rzemieślnicza we Wrocławiu oraz Zespół Szkół nr 5 im. Jana Kilińskiego we Wrocławiu.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj nowe trendy, takie jak kakao ceremonialne, zainspiruj się recepturami finalistów Mistrzostw Polski na Pralinę, dowiedz się jak tworzyć praliny.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji