...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Semix, materiał promocyjny

Kwasy tłuszczowe Omega-3 pozyskasz także z pieczywa

Pieczywo wzbogacone kwasami tłuszczowymi omega-3 stanowi doskonałe źródło tych substancji, które są niezbędne dla zachowania zdrowia. Wkrótce pojawi się ono w polskich sklepach.

Wysoka zawartość błonnika, a przede wszystkim kwasów tłuszczowych omega-3 to głów­ne korzyści wynikające ze spożycia nowych wyrobów, które wprowadza na rynek fir­ma Semix. Konsumenci będą je mogli na­być w sieci detalicznej na przełomie marca i kwietnia tego roku. Są to pierwsze na rynku produkty piekarnicze o tak wyso­kiej zawartości kwasów omego-3. Nie po­winny się przy tym znacząco różnić ceną od porównywalnych wyrobów, na przykład chleb będzie miał cenę mniej więcej o 10% wyższą od standardowego półkilogramo­wego bochenka.



Technologia wzbogacania pieczywa w kwasy omega-3
Kwasy omega-3 trafiają do produktów pie­karniczych w postaci mielonego i łamane­go siemienia lnianego oraz oleju lnianego. Semix posiada w tym zakresie specyficzną technologię – termizację siemienia lniane­go, dzięki której olej nie utlenia się i za­chowuje trwałość. Oprócz tego w procesie zapach kwasów. Głównym źródłem tych niezbędnych dla organizmu człowieka substancji są właśnie ryby, a że w naszym kraju ich spożycie od lat jest na niskim poziomie, dostarczanie sobie kwasów omega-3 za pośrednictwem produktów piekarniczych wydaje się spo­sobem optymalnym.

Zalety Pieczywa Omega-3
Według specjalistów dzienną zalecaną dawkę kwasów tłuszczowych omega-3 za­pewnia już 100 g pieczywa wzbogaconego olejem lnianym. Zamiast każdego ranka uzupełniać poziom tych kwasów za pomocą suplementów, co niektórzy czynią, taki sam efekt można uzyskać, jedząc na śniadanie Pieczywo Omega-3 firmy Semix. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żyw­ności (EFSA) potwierdził, że taki chleb jest znaczącym źródłem błonnika i wspomnia­nych kwasów. Uznał zasadność oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych, jeśli znajdą się na opakowaniach pieczywa.
ności składnika oleistego Pieczywo Ome­ga-3 ma także dłuższą trwałość, cechują go ponadto miękkość i sprężystość mięki­szu. Istotną informacją jest również to, że siemię lniane używane do jego produkcji pochodzi z Polski.

Pieczywo Omega-3
Kwasy tłuszczowe omega-3 są bardzo ważne, wręcz niezbędne dla prawidłowe­go metabolizmu substancji w organizmie, przynoszą też szereg korzyści zdrowotnych. Błonnik również znany jest ze swoich zba­wiennych żywieniowych właściwości. Stosując naszą recepturę, na oznakowa­niach pieczywa można umieszczać oświad­czenia żywieniowe i zdrowotne typu: „Wy­soka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3” i „Wysoka zawartość błonnika”. Kwas alfa-liponowy ALA (omega-3) przyczy­nia się do utrzymania prawidłowego pozio­mu cholesterolu. Korzystny efekt osiąga się, spożywając 2 g ALA omega-3 dziennie (100 g pieczywa). Aby zachować pełnię zdrowia, należy przestrzegać zasad zdrowego stylu życia i stosować zbilansowaną dietę.


Pomoc marketingowa
• Plakat A2
• Ulotka reklamowa (zawieszka na regały, kosz)
• Banderola na pieczywo

Pobierz materiały w wersji do druku >>



Receptura




Sposób przygotowania:

  • Mieszanie ciasta: 4 min wolne/4 min szybkie obroty
  • Temperatura ciasta: 26-28oC
  • Leżakowanie ciasta: 20 min
  • Dzielenie ciasta: wg uznania, np. 80 g
  • Fermentacja końcowa: ok. 40-45 min
  • Wypiek: 220oC, ok. 18 min

Bieżące wydanie czasopisma

Dariusz Rajewski, Konrad Tota i Michał A. Molenda – 3 różne perspektywy i patenty na rozwój rzemieślniczych firm. Gadżety rzemieślnika – sprawdź, w jakie urządzenia i akcesoria zbroją się współcześni cukiernicy, piekarze i czekoladziarze w Polsce. Zobacz sklep firmowy dopasowany do rzeczywistości!

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji