...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

LuckyLood – lody dla alergików i poszukiwaczy oryginalnych smaków

LuckyLood to lodziarnia stworzona po to, by sprostać zapotrzebowaniu na połączenie przyjemności jedzenia tego deseru z dbaniem o zdrowe odżywianie. Jej właściciele wybrali nietypową drogę do kubków smakowych lodożerców, wiodącą m.in. przez lody alkoholowe czy warzywne, nie zaniedbując tradycyjnych smaków.

Jako nieliczni używają do lodów naturalnych żółtek jaj. Jak podkreślają: – Bazujemy tylko na naturalnych składnikach. Nie używamy past i barwników.  W LuckyLood zjesz znane smaki w nowej odsłonie. Co więcej, dostępne są tu lody tworzone z myślą o alergikach, m.in. bez glutenu czy laktozy. Są też bezglutenowe rożki. Lodów może spróbować każdy, bez względu na dietę. Serwuje się tu także lodowe sorbety o obniżonej zawartości cukru. Wśród nich pojawiają się również sezonowe smaki – sorbet z arbuza, truskawki, ananasa czy kiwi.

 

Smaki w lodziarni zmieniają się bardzo często, to dowód ich świeżości, ale także sposób na walkę z nudą. Można spróbować lodów o smaku np. buraka z miodem, chałwy, banana na mleku kokosowym, solonego karmelu, mascarpone z gruszką czy musztardy. – Lucky Lood to smaki lodów, które zna każdy, ale staramy się poszerzać horyzonty naszych gości poprzez autorskie receptury, takie jak pomidor z cebulą czy lody o smaku filecików anchois – dodają właściciele.


Lodziarni LuckyLood jest coraz więcej. Można je znaleźć w Krakowie, Chorzowie, Gliwicach, Pyskowicach i Małogoszczy. Zdaniem właścicieli nigdy nie będą lodziarnią sieciową, a powód jest dość oczywisty: – Robimy prawdziwe, domowe lody. Nie da się tego osiągnąć, tworząc sieciówkę. Rozwijamy się, to prawda, ale lody do każdego punktu pochodzą z jednego miejsca, z chorzowskiej produkcji. Spotkacie tam ludzi pracujących z pasją, miłością do lodów i kucharzy, a nie maszyny i proszki. Naszą misją jest serwowanie najlepszych lodów, dlatego nieustannie podwyższamy swoje kompetencje. Bierzemy udział w szkoleniach organizowanych przez guru produkcji lodów w Europie, włoską firmę Carpigiani – dodają właściciele.


W Chorzowie można spotkać Pana Piotra, technologa lodziarstwa. To specjalista ds. tradycyjnej produkcji lodów z wieloletnim doświadczeniem. To on jest odpowiedzialny za autorskie przepisy. Jak mówi, najważniejsze zaczyna się na etapie dostawy: – Wybieramy najlepszych dostawców, którzy gwarantują smak i świeżość. Kiedy produkty trafiają do nas, są od razu przerabiane pod konkretne smaki. Świeże jaja i mleko trafiają do pasteryzatora, gdzie są poddawane procesowi podgrzewania i utrwalenia – podkreśla. – Owoce trafiają do mlecznej mieszanki, są blednowane i mieszane. Następnie zamrażamy lody metodą szokową. Później trafiają wprost do gości.

Odkrywaj z nami nową jakość. Jesteśmy otwarci na współpracę z koneserami. Naszą ambicją jest tworzenie dań z lodami, np. połączenie mięs z lodami o smaku mizerii, musztardowych... Miarą sukcesu jest dla nas to, co po nas zostaje – Wasz uśmiech i satysfakcja.


LuckyLood:
Gliwice, ul. Dolnych Wałów 1
Małogoszcz, pl. Tadeusza Kościuszki 25
Chorzów, ul. Wolności 38
Pyskowice, ul. Hutnicza 9
Kraków, ul. Długa 58

Otwarte: 10.00-21.00 
e-mail: biuro@luckylood.pl 
Znajdź nas na Facebooku, Instagramie i YouTube!

 

Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji