...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Marcowy Mistrz Branży

W najnowszym wydaniu Mistrza Branży przeczytasz, jak smakuje cukierniczy hat-trick Łukasza Roguskiego, ukoronowany tytułem Mistrza Europy w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2020; poznasz zasady gelato wg Jacopo Chelli, nauczysz się przygotowywać lody bez cukru oraz odkryjesz magię wielkanocnych wypieków jak dawniej.

Tradycji Mistrza Branży stało się zadość. Na okładce gościmy świeżo upieczonego Mistrza Europy w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2020. Z Łukaszem Roguskim – niezwykle utalentowanym młodym człowiekiem – rozmawiamy nie tylko o jego spektakularnym hat-tricku, ale też o tym, jak zapracować na zwycięstwo w branży zdominowanej przez Panie oraz codziennym szlifowaniu formy w rodzinnej Cukierni Małgosia w Radzyminie. Łukasz odkrywa przed nami zaskakujące szczegóły swojej konkursowej pracy, bardzo ciekawie i otwarcie mówi o tym, jak indywidualny sukces wpływa na firmę i… na klientów!

Choć zaczęliśmy od tortu, naszym daniem głównym są rzemieślnicze lody i Wielkanoc. Pod wpływem szkolenia Jacopo Chelli, pt. ABC Lodziarstwa, postanowiliśmy szerzej zaprezentować włoskie gelato od kuchni. W tej rozmowie nie ma gotowej recepty na konkretne lody, jest za to dużo fachowej wiedzy o surowcach, produkcji i wiele cennych wskazówek biznesowych.

Tak jak rośnie popyt na rzetelne rzemiosło, tak z każdym rokiem rozwija się trend lodów wegańskich i tak – według nas – rozkwitnie jeszcze temat lodów bez cukru. Specjalnie dla naszych Czytelników sprawdziliśmy, jak robi się lody, w którym cukier zastąpiono zdrowszymi zamiennikami.

Na Wielkanoc patrzymy przez pryzmat dawnych czasów – tj. ciast robionych przez nasze babki i prababki, kiedy to wszystko zaczynało się od wyboru odpowiednich surowców i ich przygotowania, a akt tworzenia ciasta przypominał rytuał obwarowany zakazami, nakazami i miał coś z magii. W ten zapomniany świat zanurzamy się dzięki Rafałowi Nowakowskiemu, krytykowi kulinarnemu ze smykałką do historii. Nasz autor zachęci Was również do odszukania dawnych form wypiekowych i do koronkowych dekoracji, żeby nadać świętom prawdziwie tradycyjnego wymiaru. Wszak wielkanocna baba bez pięknie zdobionego czepca to nie baba świąteczna, tylko zwykłe ciasto.

W wydaniu marcowym podsumowujemy nowości targowe, od ISM, SIGEP, po Expo Sweet, sprawdziliśmy też, jakimi trendami kierował się tegoroczny BIOFACH w Norymberdze.

 

SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży
Mistrzowski hat-trick Łukasza Roguskiego
– rozmowa z Mistrzem Europy w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2020

W świecie lodów
Gelato wg Jacopo Chelli
Lodziarskie rewolucje
Jak uniknąć błędów w produkcji lodów
Lodowa receptura bez cukru
Lodziarskie hity prosto z targów
Przegląd produktów

Wielkanoc z Mistrzem
Podstawy produkcji ciast: Ciasto kruche i półkruche
Wielkanocne baby jak dawniej
Baba w koronkach
Urok starych form
Formy ze stali kwasoodpornej przyszłością „zdrowego” piekarnictwa!

Receptury świąteczne
Kuch Józi
Jabłka w szlafroczkach
Mazurek orzechowy z czekoladą
Kołacz drożdżowy z serem

Uldo drożdżówka bez cukru
Keks – Wielkanoc pełna bakalii
Torcik z jajkami
Sernik waniliowy z glazurą mirror o smaku truskawkowym
Wielkanocny keks owsiany
Czekoladowe jajko Wielkanocne
Tarta tropikalna
Kostka Mango – Marakuja
Wielkanocny makowiec z jabłkami

Mistrz sprzedaży
Planowanie to wyzwanie – sklepy, hotele, gastronomia
Rola struktury wypieków w budowaniu marki
Laboratorium Zaangażowania Konsumentów
Sprzedaż a CSR

Flash News

 

NOWE PEŁNE WYDANIE DOSTĘPNE prenumeracie >>

Zobacz online Katalog reklam (okienko poniżej) 
lub pobierz AKTUALNY PDF (55MB)

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji